Ce trebuie sa stii despre evaluarea pentru garantarea unui imprumut imobiliar

0
1676

Unul dintre primii pasi pe care trebuie sa ii faci pentru obtinerea unui credit ipotecar este realizarea evaluarii. Creditele ipotecare sunt riscante atat pentru dvs., cat si pentru banca ce va acorda creditul, astfel incat creditorul va dori sa se asigure ca aveti mijloacele necesare pentru a efectua rambursarea imprumutului la termen.

Totusi, o evaluare credit ipotecar este importanta si dintr-un alt motiv: ea determina cat de mult puteti imprumuta. Acest lucru are un impact enorm asupra tipului de proprietate pe care va puteti permite sa o cumparati.

Un credit ipotecar va permite sa achizitionati o locuinta. Acest tip de credit are, de obicei, o rata a dobanzii mai mica si o perioada de creditare mai lunga in comparatie cu creditul de consum. Cu toate acestea, daca nu reusiti sa va indepliniti obligatiile de rambursare a imprumutului si ati garantat cu ipoteca, banca poate sa vanda locuinta pentru a recupera imprumutul.

Bancile sunt libere sa accepte sau nu cererea de credit ipotecar. Inainte de a va oferi un credit ipotecar, creditorul trebuie sa va evalueze solvabilitatea, adica daca sunteti capabili sa il returnati.

In concluzie, intelegerea modului in care este evaluata solvabilitatea dvs. este cruciala.

Evaluarea solvabilitatii

Inainte de a va oferi un imprumut, banca trebuie sa va evalueze solvabilitatea. Va face o evaluare pe baza unor diferite criterii, printre care:

  • situatia dvs. financiara (active, datorii etc.)
  • valoarea proprietatii care gireaza imprumutul

Prin urmare, vi se va cere sa va dezvaluiti veniturile, astfel incat creditorul sa poata verifica daca sunteti in masura sa rambursati imprumutul.

Banca poate sa va ofere un credit ipotecar numai daca evaluarea arata ca este posibil sa puteti rambursa imprumutul.

Bancile refuza in mod frecvent sa acorde credite ipotecare pentru proprietati situate in alte tari sau pentru persoanele ale caror surse de venit sau resedinta nu se afla in tara in care se afla banca. Cu toate acestea, nu li se permite sa faca discriminari intre cetatenii UE numai pe baza nationalitatii.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here