Analiză: 11.3% mai mulți români zboară către casă în weekendul alegerilor pentru Parlamentul European

0
1117

 

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a analizat datele privind căutările de zboruri din afara țării către România în timpul sfârșitului de săptămână în care au loc alegerile pentru Parlamentul European și le-a comparat cu perioade similare din această lună.

 

Căutările de zboruri către România pentru weekendul 24-26 mai, cel în care vor avea loc Referendumul pentru Justiție și alegerile pentru Parlamentul European, sunt cu 11,3% mai multe decât media căutărilor pentru celelalte weekenduri din luna mai.

 

Pentru sfârșitul săptămânii anterioare (17-19 mai) românii au efectuat căutări către București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara sau Sibiu cu 13,1% mai puțin decât pentru cel care va urma.

De asemenea, numărul căutărilor față de cele pentru weekendul următor (31 mai – 2 iunie) este mai mare cu 23.3%, chiar dacă va fi un alt eveniment important: vizita Papei Francisc în România.

 

Distanța nu este întotdeauna o piedică pentru cei mai mulți dintre călători

Cele mai multe căutări către România pentru weekendul viitor au fost pentru zborurile cu plecare din Marea Britanie, Germania și Statele Unite ale Americii. Acest top 3 a devansat numărul căutărilor de zboruri care pornesc din țări cu comunități mai mari de români, cum ar fi Italia (locul 5) sau Spania (locul 8). Dintre primele 10 țări din care vor zbura cei mai mulți călători către România între 24-26 mai fac parte și Danemarca (locul 4), Suedia (locul 6), Olanda (locul 7), urmând ca acest clasament să fie încheiat de zborurile cu plecare din Belgia și Norvegia.

 

 

Notă către editori

Datele despre zboruri se bazează pe căutările de bilete de avion dus-întors efectuate pe momondo.ro pentru călătorii realizate între 01.05.2019 și 02.06.19 cu plecare din afara țării, către România.

 

Despre momondo

momondo.ro este un motor de căutare gratuit care compară cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri și închirieri auto la nivel global. momondo a primit numeroase distincții internaționale și a fost recomandat de către publicații importante, cum ar fi: New York Times, CNN, Frommer’s și The Daily Telegraph. momondo are birourile în Copenhaga și este prezent pe 30 de piețe internaționale. Aplicațiile pentru mobil gratuite sunt disponibile pentru iPhone si Android. momondo este parte din KAYAK, companie independentă în cadrul Booking Holdings Inc (NASDAQ: BKNG).

 

 

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here