Ce trebuie sa stii despre casutele pentru reptile dintr-un petshop online

0
1306

Daca te gandesti sa iti cumperi o reptila drept animal de companie, vei avea nevoie de un terrarium, adica o gradina in miniatura amenajata intr-un vas de sticla, care sa imite habitatul natural al reptilei. Nu trebuie sa iti faci griji, poti gasi diferite modele de terrarium intr-un petshop online, cum ar fi din acest petshop.

Nu toate sunt la fel

Alegerea unui terrarium se face inainte de a cumpara reptila. Dar trebuie sa tii minte ca, asa cum reptilele sunt diferite, ele au nevoie de un habitat diferit. Asa ca asigura-te ca terrariumul este potrivit cu nevoile reptilei pe care vrei sa o cumperi.

Marimea conteaza

Unii serpi si unele soparle pot ajunge la dimensiuni destul de mari cand cresc, iar altele iubesc sa aiba mult spatiu la dispozitie pentru a se misca in voie. De asemenea, alte reptile au nevoie sa aiba spatii speciale pentru a sta la soare sau pentru a se ascunde, pentru a se racori si chiar de a inota. Asa ca trebuie sa cumperi un terrarium cu o dimensiune potrivita cu cea a reptilei care va ajunge la maturitate, si nu cu dimensiunile actuale ale animalului de companie.

 Inchizatori sigure

Reptilele iubesc sa evadeze. Pentru a preveni ca animalul tau de companie sa scape, expertii sugereaza folosirea unor terrarium-uri tip acvariu, din sticla cu rame din lemn. Indiferent ce alegi dintr-un petshop online, un acvariu mai ieftin sau un terrarium sofisticat, ai grija ca partea de sus a acestuia sa fie sigura. Pentru a fi mai sigur, acopera zona dinspre inchizatoare cu plasa de sarma.

Caldura si lumina

Unele reptile au nevoi speciale cand vine vorba despre caldura si lumina. De aceea, cumpararea unei lampi potrivite pentru a incalzi si lumina terrarium-ul este vitala. Unele reptile sunt capabile sa isi ia lumina si caldura de la aceeasi sursa, in timp ce altele au nevoie de un covoras incalzit, care de obicei este realizat din folii din plastic. Si acestea pot fi gasite intr-un petshop online. In acest caz este nevoie ca temperatura sa fie regalata cu ajutorul unui termostat sau a unui reostat. Astfel durata de viata a produsului se prelungeste si vei evita orice accidentari.

Umiditatea

Daca reptila ta are nevoie de un mediu umed, inchizatoarea terrarium-ului trebuie sa fie etansa pentru a se mentine un nivel optim al umiditatii. Nu trebuie totusi sa uiti sa faci cateva gauri in capac pentru a asigura ventilatia. Unii folosesc in interiorul terrariumului un cooler de la computer pentru a asigura o mai buna ventilatie.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here