CE: Increderea in economia Romaniei s-a imbunatatit in octombrie

0
1570
steaguri-romania-identitate

Increderea mediului de afaceri si a populatiei in economia Romaniei a crescut in octombrie, recuperand declinul din septembrie, in timp ce sentimentul economic la nivelul Uniunii Europene s-a imbunatatit luna trecuta pentru prima data in ultimele patru luni, potrivit datelor Comisiei Europene.

Indicele increderii in economia Romaniei a urcat cu 1,5 puncte, de la 99,8 puncte in septembrie la 101,3 puncte. Raportat la august, indicele a coborat cu 1,2 puncte in luna septembrie, informeaza Mediafax.

Toate cele cinci sectoare incluse in indicele Comisiei Europene au avut o evolutie pozitiva in octombrie, cele mai semnificative cresteri fiind inregistrate in sectorul de retail si cel al industriei, de 2,9 puncte, respectiv 1 punct. increderea consumatorilor s-a imbunatatit cu 3,4 puncte, dar ramane in teritoriu negativ, la -26 de puncte.

in zona euro, increderea in economie a crescut in octombrie cu 0,8 puncte, de la 99,9 puncte in septembrie la 100,7 puncte, in timp ce la nivelul UE indicele a urcat cu 0,5 puncte, la 104 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here