Ce este creditul de investitii si care sunt punctele sale pro in extinderea unei afaceri?

0
632

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/EMPZ7yRZoGw

In momentul extinderii afacerii, creditul de investitii se poate dovedi a fi cea mai sigura modalitate de finantare pe care antreprenorii romani o aleg in prezent. Constituirea unui plan adecvat care sa fie folosit pentru gestionarea corecta a afacerii trebuie sa aiba in vedere si riscurile pe care orice companie le poate intampina, mai ales atunci cand se afla la inceput de drum.

Astfel, pentru ca antreprenorii sa se asigure ca au la dispozitie toate resursele financiare pentru a asigura firmei tot ce este necesar ca sa se dezvolte, apeleaza, de regula, la un credit investitie, care are o durata de aproximativ 10-12 ani.

3 atuuri ale creditului de investitii pentru extinderea afacerii

Suficient timp pentru rambursarea imprumutului

Cu cat imprumuturile sunt realizate pe termen mai lung, cu atat timpul de rambursare este mai extins, ceea ce inseamna ca antreprenorul are tot timpul la dispozitie pentru a achita creditul de investitii realizat pentru afacerea sa. In plus, platile lunare sunt mult mai mici decat in cazul imprumuturilor pe termen scurt. Astfel de detalii se stabilesc, bineinteles, inainte de semnarea contractului.

Sursa sigura de finantare

Afaceristii care isi pun bazele unei companii pentru care nu au toate resursele financiare necesare de a o sustine apeleaza la una dintre cele mai previzibile metode de finantare: creditul de investitii. Vestea buna este ca totul decurge transparent, ceea ce inseamna ca antreprenorul stie exact care este rata de dobanda pe care trebuie sa o plateasca lunar, dar si care sunt costurile totale pe care trebuie sa le onoreze.

Adecvat pentru investitii mai mari

Creditul bancar ofera posibilitatea tuturor celor interesati sa isi finanteze investitiile mai mari, avand acces la sume generoase de capital, beneficiind totodata si de dobanzi avantajoase. Cu toate ca un astfel de imprumut nu ofera o flexibilitate prea mare, acesta poate sa fie folosit cu incredere pentru dezvoltarea companiei.

Cu alte cuvinte, creditul de investitii are capacitatea de a ajuta antreprenorii sa isi puna afacerea pe picioare intr-un moment in care nu dispun de alta sursa de finantare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here