Ce efecte are sezonul rece asupra parului tau si cum il poti proteja?

0
632

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/7OMJMlwNkG4

Iarna vine insotita de temperaturi tot mai mici, chiar daca adesea zapada se lasa asteptata, iar aceste temperaturi afecteaza totul, inclusiv pielea si parul femeilor. Este bine cunoscut faptul ca pentru o ingrijire adecvata a podoabei capilare trebuie sa se tina cont de tipul acesteia si de anotimpul prezent, pentru care se recomanda produse de curatare si styling adecvate.

Ce efecte are frigul asupra parului?

Cu cat temperaturile sunt mai scazute, cu atat si umezeala din aer este mai mica, situatie care se reflecta si la nivelul firului de par. Drept urmare, una dintre principalele probleme cu care se confrunta femeile iarna este un par uscat si casant, ca urmare a schimbarilor bruste de temperatura la care acesta este supus.

De asemenea, caciulile folosite pentru a proteja capul impotriva frigului afecteaza si ele parul, prin favorizarea transpiratiei si acumularea de sebum la nivelul scalpului. In plus, acestea pot agresa si rupe firul de par, care va afecta aspectul estetic al intregii podoabe capilare, caciulile din materiale sintetice fiind cele mai agresive.

Toate aceste vor duce la obtinerea unui par uscat si tern, lipsit de volum, friabil si cu fire despicate, motiv pentru care trebuie luate masurile potrivite.

Cum pot fi prevenite sau ameliorate efectele frigului asupra parului?

In primul rand, pe timpul iernii, parul va avea nevoie de hidratare. Astfel ca pe langa o hidratare optima a organismului, este indicat sa se foloseasca si produse de ingrijire hidratante, cum ar fi o masca pentru par uscat, care contine ingredientele potrivite pentru a-i reda acestuia aspectul placut.

Si obiceiurile de ingrijire ar trebui sa fie adaptate la anotimp, caz in care se recomanda folosirea mai rara a instrumentelor de coafat cu caldura, iar temperatura folosita pentru uscarea parului ar trebui sa fie mai scazuta. In acest fel se va evita eliminarea apei din firul de par si contribuirea la uscarea acestuia.

Totodata, varfurile ar trebui tunse mai des deoarece sunt mai predispuse la despicare din cauza efectului de frecare cu suprafata hainelor. Prin urmare, parul are nevoie de o atentie mai mare in anotimpul rece, pentru al pastra frumos si sanatos.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here