În ce domenii preferă românii să se angajeze?

0
1339
Tineri absolventi consulta listele cu posturi disponibile, inainte de a intra la Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi, organizata de Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti (AMOFM), in Bucuresti, vineri, 25 septembrie 2009.

În ce domenii preferă
românii să se angajeze?

01
Ingineria, Contabilitatea şi Vânzările în Top 3 domenii preferate de candidaţi
La nivelul întregii țări, cele mai căutate domenii sunt: Ingineria, aleasă de 9% dintre respondenţii chestionarului eJobs, Contabilitate-Finanțe, preferată de 7% dintre persoanele chestionate şi Vânzările – 6%.
02
Bărbaţii aleg Transporturile, femeile – domeniul Secretariat – Administrativ
Domeniul de activitate cu cea mai pregnantă prezenţă masculină – 94% – este Transporturi.
Domeniul cu cea mai pregnantă prezenţă feminină – 89% – este Secretariat – Administrativ.
03
Publicitatea este preferată de Tineri, iar Agricultura, Producţia şi Managementul sunt dominate de Seniori
50% dintre cei care aleg să lucreze în Publicitate sunt tineri cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani. 41,6% dintre cei care preferă să lucreze în Media Jurnalism și 40% dintre cei care aleg IT-Hardware sunt de asemenea tineri sub 24 de ani.
Seniorii, cu vârste cuprinse între 45 şi 54 de ani, se regăsesc cu precădere în domenii ca Agricultură, Producţie şi Management.
04
Cei mai experimentați candidați sunt în Management
Domeniile de activitate în care putem găsi cei mai experimentați oameni (cu peste 5 ani vechime) sunt: Management-Consultanţă (80%), Construcţii (74%), Achiziții-Logistică-Aprovizionare (70%).
Există, însă, şi domenii în care se găsesc şi oameni cu experiență mai redusă (cu vechime mai mică de 5 ani):  Chimie-Petrochimie (69%), IT-Software (68%), Media Jurnalism (66,6%).
05
Transporturile sunt preferate de oamenii cu studii medii, Ingineria – domeniul în care se califică în mod natural absolvenţii de studii superioare
74,3% dintre persoanele care muncesc în Transporturi sunt absolvenţi de studii medii. Aşa cum era de aşteptat, Ingineria este aleasă în proporţie de 91% de absolvenţii de studii superioare.
06
Domenii preferate la nivel de regiune. Publicitatea şi Jurnalismul – dominate de bucureşteni
În cele 8 zone ale ţării, din care provin candidaţii analizaţi, iată care sunt domeniile preferate: Agricultură, Educaţie-Training, Farma, Publicitate, Jurnalism, Transporturi, Turism, Chimie-Petrochimie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here