CCIB, in slujba comunitatii de afaceri bucurestene

0
766

Luni, 8 iunie 2015, a avut loc Adunarea generala a reprezentantilor membrilor Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB). Pe ordinea de zi a adunarii – statutar constituita – s-au aflat atat probleme organizatorice, cat si probleme de natura strategica.

in prima parte a evenimentului a fost dezbatut Raportul privind evolutia comertului, industriei, serviciilor si a altor activitati din municipiul Bucuresti, a fost dezbatut si aprobat Raportul Colegiului de Conducere privind activitatea CCIB in intervalul iunie 2014 – mai 2015 si au fost aprobate deciziile adoptate de Colegiul de Conducere in aceasta perioada.

Potrivit raportului privind activitatea CCIB, prezentat de prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei bucurestene, in vederea atragerii de noi membri, dar si pentru fidelizarea membrilor activi au fost practicate reduceri cuprinse intre 16% si 25% aplicate la cotizatie, in functie de perioada in care s-a realizat plata acesteia si a fost lansata varianta in limba romana a Catalogului membrilor. De asemenea, a fost subliniat faptul ca membrii CCIB care au cotizatia platita la zi beneficiaza de reduceri de tarife semnificative: 20% la tarifele de inchiriere a spatiului de expunere in cadrul targurilor organizate de ROMEXPO SA, 25% la tariful standard pentru obtinerea Certificatului Excellent SME si pana la 50% la tarifele percepute de CCIB la majoritatea serviciilor.

in ceea ce priveste activitatea CCIB de promovare a ofertei romanesti pe pietele externe, perioada analizata a fost marcata de doua premiere: primul pavilion national organizat de o camera de comert romaneasca la o manifestare internationala, exclusiv din fonduri private (pavilionul romanesc din cadrul Expozitiei internationale de bunuri de larg consum de la Ningbo, editia 2014) si prima misiune economica de prezentare a potentialului industriei romanesti organizata la sediul CERN (Organizatia Europeana pentru Cercetare Nucleara) – Geneva, Elvetia. Pe langa programul consacrat de misiuni si forumuri economice, multe dintre ele organizate in baza acordurilor de cooperare semnate cu organizatii similare de peste hotare, CCIB a oferit constant servicii de consultanta si asistenta companiilor interesate sa-si dezvolte afacerile in R. P. Chineza, Mongolia si in regiunea magrebiana prin intermediul reprezentantelor deschise la Beijing (R. P. Chineza) si Tanger (Regatul Maroc).

in continuare, au fost foarte bine primite de comunitatea de afaceri a Capitalei evenimentele din seria „Business Breakfast”, in cadrul careia reprezentantii mediului de afaceri au avut ocazia de a intra intr-un dialog mai putin conventional, dar eficient cu specialisti, consultanti si politicieni de top, pe teme economice de interes, dar si cele din ciclul „Ziua oportunitatilor de afaceri”, ce au oferit intreprinzatorilor si managerilor posibilitatea de a se intalni intr-un cadru structurat cu factori decizionali si reputati specialisti in comert exterior, precum si cu ambasadori si atasati economici ai unor tari in care au fost identificate oportunitati de afaceri si posibile proiecte de cooperare.

Adunarea generala a aprobat, de asemenea, obiectivele CCIB aferente perioadei iulie 2015-iunie 2016, executia bugetara pe anul 2014 si proiectul bugetului pentru anul 2015, precum si raportul Comisiei de Cenzori.

De exemplu, potrivit documentelor aprobate de Adunarea generala, in perioada urmatoare, odata cu reinfiintarea Curtii de Arbitraj Comercial de pe langa CCIB, se va acorda o atentie deosebita promovarii si dezvoltarii acestui tip de serviciu, alternativa eficienta la procesul clasic in instanta, se va realiza versiunea in limba engleza a Catalogului membrilor, disponibila pe CD, care va fi distribuita in cadrul evenimentelor organizate de Camera bucuresteana si de partenerii sai si va fi extinsa gama de servicii oferite companiilor care vin in Romania prin reprezentantele deschise de CCIB in strainatate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here