Alexandrion Grup Romania, lider de piata in 2014 in sectorul producatorilor de bauturi spirtoase

0
920

Alexandrion Grup Romania ramane, si in 2014, liderul pietei producatorilor locali de bauturi spirtoase, cu o cifra de afaceri de 58,8 milioane de euro brut si 23,4 milioane de euro net si un profit net de 1,45 milioane de euro. Atat cifra de afaceri, cat si profitul au inregistrat cresteri fata de anul 2013, cand cifra de afaceri bruta a companiei a fost de 52,7 milioane de euro, cea neta de 22,6 milioane de euro, iar profitul net de 1,26 milioane de euro.

“Aceste rezultate trebuie puse in contextul mai amplu al faptului ca mai bine de jumatate din cifra noastra de afaceri bruta a fost reprezentata de contributiile la sistemul de taxe si impozite. Astfel, in 2014, am platit taxe in valoare de 32,9 milioane de euro, cu 4,5 milioane de euro mai mult decat in 2013”, a subliniat domnul Nawaf Salameh, Fondatorul si Presedintele Alexandrion Grup Romania.

Mai mult, rezultatele financiare au inregistrat crestere intr-un an in care si bugetul de investitii destinat dezvoltarii si promovarii brand-urilor proprii s-a dublat fata de anul 2013, de la 4,2 milioane de euro la 8,4 milioane de euro. in acelasi timp, au crescut si veniturile inregistrate din vanzarile la export, 2014 aducand o valoare a exportului de 1,8 milioane de euro. in acest moment, cele mai mari piete externe de desfacere sunt Spania si Italia, insa, pentru perioada urmatoare, este vizata consolidarea prezentei si dincolo de continentul european.

“2014 a fost un an important pentru noi si pentru piata de bauturi spirtoase in general, in conditiile in care ne-am confruntat cu o crestere a accizei si o cronicizare a fenomenului de comercializare a produselor contrafacute – sa nu uitam ca piata neagra inseamna peste 90% din intregul segment de bauturi spirtoase. De aceea, rezultatele obtinute de Alexandrion Grup Romania sunt cu atat mai notabile si spun multe despre noi si calitatea produselor noastre. Ca lider de piata, avem datoria si obligatia de a continua aceasta tendinta de crestere, pe de o parte, si de a face tot ce este posibil pentru a combate practicile si efectele negative ale pietei negre, de cealalta parte”, a declarat domnul Nawaf Salameh.

in cei 20 ani de activitate, compania a creat unele dintre cele mai puternice brand-uri din Romania, fiind produsi peste 120 milioane litri si vandute peste 223 milioane de sticle de bautura. Printre cele mai cunoscute branduri produse in fabrica de la Dealu Mare, din judetul Prahova, se afla vinarsul Brancoveanu XO, VS si VSOP,

Alexandrion 5* si 7*, Cava D’Oro, Vodka Alexander si Vodka Kreskova, afinata, visinata si caisata Saber Premium sau Saber Fructe de Padure.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here