CBRE a intermediat tranzacții de aproape 22.000 m² pentru Regus și Spaces, în România

0
2895

 • Regus este, în România, pionierul pieței de coworking, care crește accelerat în ultimii ani;
 • CBRE a consiliat IWG, compania care deține mărcile Regus și Spaces, și a intermediat tranzacții de închiriere care însumează o suprafață de aproape 22.000 m², pentru cele două branduri de spații de lucru flexibile, în ultimii trei ani;
 • În prezent, CBRE are în derulare pentru Regus, noi tranzacții ce însumează circa 15.000 m².

 

București, 12.12.2018. CBRE, liderul mondial și național pe piața de consultanță imobiliară, a intermediat tranzacții de închiriere pentru aproximativ 22.000 m² de spații de lucru de coworking, pentru brandurile Regus și Spaces, începând din 2015. Această suprafață include acorduri pentru noi centre care s-au deschis sau urmează a fi inaugurate, precum și renegocieri contractuale. CBRE și IWG (International Workspace Group) au derulat până acum unsprezece proiecte de închiriere de noi spații și renegociere. Regus și Spaces sunt mărci de spații de lucru flexibile, gândite pentru a mări productivitatea și creativitatea companiilor și start-up-urilor. Brandurile sunt deținute de IWG, corporație multinațională cu sediul în Luxemburg, în al cărei portofoliu se mai află mărcile Basepoint, No.18, Signature și Open Office. IWG a intrat pe piața locală în anul 1999, cu marca Regus, iar în 2018 a lansat în România și brandul Spaces. Regus este pionierul pieței de coworking din România, segment care se află într-un proces de creștere accelerată în ultimii ani

 

Printre cele mai importante tranzacții de spații de coworking negociate de CBRE pentru Regus și Spaces, se numără:

 • în 2015 – renegocierea pentru cei 2.500 m² ocupați de Regus Rosetti;
 • în 2015 – renegocierea pentru spațiile de birouri de 1.000 m², ocupați de Regus în World Trade Center;
 • în 2016 – intermedierea tranzacției pentru deschiderea Regus in Iride Business Park, care ocupă 1.500 m²;
 • în 2017 – inaugurarea Regus Plaza Romania, cu aproximativ 1.300 m²;
 • în 2017 – renegociere pentru spațiile de 2.000 m² ocupate de Regus în Floreasca 169A;
 • în 2017 – deschiderea Spaces în Campus 6, cu o suprafață de aproape 3.200 m²;
 • în 2018 – intermedierea tranzacției de închiriere pentru un nou sediu cu o suprafață de 3.000 m² pentru Spaces, în Unirii View Tower;
 • în 2018 – intermedierea tranzacției de închiriere pentru cel mai mare sediu al Spaces de pe piața locală, cu o suprafață de 4.100 m², în complexul Expo Business Park;
 • în 2018 – renegociere pentru sediul Regus din Charles De Gaulle Plaza, care ocupă 1.400 m²;
 • în 2018 – intermedierea tranzacției de închiriere pentru un nou sediu cu o suprafață de 1.200 m² pentru Regus, în D’or Business Center;
 • în 2018 – intermedierea tranzacției de închiriere pentru un nou sediu cu o suprafață de 1.000 m² pentru Regus, în Sun Plaza.

 

“Parteneriatul nostru cu IWG, inițial pentru conceptul Regus și, începând cu 2018, și pentru Spaces, durează de trei ani și devine mai puternic odată cu trecerea timpului. Colaborarea cu unul dintre cei mai mari furnizori de spații de lucru flexibile ne face extrem de mândri. Este o reușită nu doar pentru CBRE, la nivel de portofoliu, cât și pentru piața locală, care a reușit să atragă un jucător atât de important de pe o nișă care are o pondere tot mai ridicată pe piața spațiilor de birouri”, a declarat Victor Răchită, Business Development Executive al CBRE Romania.

 

‘’Mulţi proprietari au înțeles necesitatea de a oferi viitorilor chiriași spații de
coworking. Nevoia de a asigura mobilitatea angajaților și de a le oferi un mediu de lucru creativ și centrat pe crearea de comunități a devenit un criteriu relevant pentru companii atunci când își aleg sediul”, a declarat Vlad Damian, Senior Advisor al CBRE Romania.

 

‘’Colaborarea noastră îndelungată cu Regus și Spaces aduce deopotrivă provocări, dar și cele mai mari satisfacții. Suntem permanent în căutarea celor mai bune parteneriate și proiecte de pe  piață și suntem încrezători că am adus o contribuție valoroasă pentru IWG, dar și pentru mulți dezvoltatori și investitori. Totuși, cel mai important aspect este că am adus mult dorita flexibilitate mai aproape de chirași‘’, a declarat Valentina Tânjală, Senior Advisor al CBRE Romania.

 

În prezent, CBRE are în derulare pentru Regus și Spaces, tranzacții pentru spații de birouri ce vor ocupa suprafețe cumulate care se vor situa între 10.000 m² și 15.000 m². Potrivit reprezentanților agenției, aceste tranzacții vor fi perfectate într-o perioadă de minimum șase luni și maximum nouă. Pentru perioada următoare, ținta IWG este de a acoperi toate zonele de business prin conceptul Spaces și de a se extinde masiv atât în București, cât și în toate orașele mari din țară.

 

“Spațiile de coworking sunt birourile viitorului. Tinerii vor să lucreze în spații neconvenționale, iar companiile care vor forță de muncă de calitate sunt dornice să le îndeplinească această cerință. Conceptele Regus și Spaces au la bază o investiție solidă și un know-how extrem de complex. Sunt interesați de spații mari, iar costurile de amenajare se situează în jurul a circa 800 de euro/ mp. Suntem convinși că alături de CBRE, IWG se va extinde în toate marile proiecte de birouri din țară și considerăm această colaborare ca o reușită importantă pentru piața românească. Intrarea pe piața autohtonă a unei companii cu experiența și rezultatele IWG este un atu, mai ales că în circa 10 ani, conform estimărilor noastre, niciun dezvoltator nu va mai construi o clădire de birouri, fără a include și un spațiu flexibil de lucru”, a conchis Ramona Predescu Iacob, Country Manager IWG.

 

Despre CBRE

 

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBRE), Fortune 500 și S&P 500 cu sediul central în Los Angeles este cea mai mare companie de servicii comerciale și investiții în real estate din lume, pe baza veniturilor din 2017. Compania are peste 80.000 de angajați (fără a include afiliații), răspunde nevoilor dezvoltatorilor imobiliari și deservește proprietari și chiriași prin intermediul celor peste 450 de birouri (excluzând filialele) din întreaga lume. CBRE oferă o gamă extinsă de servicii integrate, inclusiv administrare și coordonare de tranzacții și management de proiecte, managementul proprietății, administrarea investițiilor, evaluare, închiriere de proprietăți, consultanță strategică, vânzări de proprietăți, servicii ipotecare și servicii de dezvoltare. Vă rugăm să vizitați site-ul nostru la www.cbre.ro.

 

Despre IWG

IWG este grupul care a creat conceptul de workspace revolution (revoluția spațiilor de muncă). Companiile membre ale grupului ajută peste 2.5 milioane de oameni de afaceri la nivel global să lucreze mai productiv prin accesarea unor spații de lucru inspiraționale, care susțin colaborarea și crearea de comunități.

 

Digitalizarea și noile tehnologii transformă modul în care lucrăm. Oamenii își doresc productivitate, lucrând când și unde își doresc, iar companiile își doresc beneficii strategice și financiare.

 

Clienții noștri sunt start-up-uri, companii mici și medii la fel ca și corporații multinaționale. Prin toate companiile grupului le oferim clienților noștri o alternativă și opțiunea de a alege cea mai potrivită soluție: Regus, Spaces, No18, Basepoint, Open Office și Signature. Noi creăm valoare personală, financiară și strategică pentru afaceri de orice dimensiune, de la cele mai mari companii de pe planetă până la firme cu un singur angajat. Toți beneficiază de puterea spațiilor de lucru flexbile pentru a crește productivitatea, eficiența, agilitatea și proximitatea față de piețele de interes. Detalii pe www.iwgplc.com.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here