Cateva lucruri pe care trebuie sa le stii despre Bitcoin

0
1485

Daca incepi cu Bitcoin, ar trebui sa stii cateva lucruri. Bitcoin iti permite sa schimbi bani si sa tranzactionezi intr-un mod diferit decat in ​​mod normal. Ca atare, ar trebui sa iti iei timp sa te informezi inainte de a utiliza Bitcoin pentru orice tranzactie serioasa. Bitcoin trebuie tratat cu aceeasi grija ca portofelul tau obisnuit, sau chiar mai mult in unele cazuri!

Securizarea portofelului

Ca si in viata reala, portofelul trebuie sa fie securizat. Bitcoin face posibila transferul valorii oriunde intr-un mod foarte usor si iti permite sa iti controlezi banii. Astfel de functii grozave vin si cu mari probleme de securitate. In acelasi timp, Bitcoin poate oferi niveluri foarte ridicate de securitate daca este utilizat corect. Aminteste-ti intotdeauna ca este responsabilitatea ta sa adopti bune practici pentru a-ti proteja banii.

Pretul Bitcoin este volatil

Pretul unui bitcoin poate sa creasca sau sa scada in mod imprevizibil intr-o perioada scurta de timp, datorita economiei sale tinere, naturii inedite. In consecinta, pastrarea economiilor cu Bitcoin nu este recomandata in acest moment. Bitcoin ar trebui privit ca un atu cu risc ridicat si niciodata nu ar trebui sa stochezi bani pe care nu ti poti permite sa ii pierzi cu Bitcoin. Daca primesti plati cu Bitcoin, multi furnizori de servicii le pot converti in moneda locala.

Platile Bitcoin sunt ireversibile

O tranzactie Bitcoin nu poate fi inversata, ea poate fi rambursata doar de persoana care primeste fondurile. Aceasta inseamna ca ar trebui sa ai grija sa faci afaceri cu oameni si organizatii in care ai incredere sau care au o reputatie consacrata. La randul lor, intreprinderile trebuie sa tina evidenta solicitarilor de plata pe care le afiseaza clientilor. Bitcoin poate detecta dactilografiile si, de obicei, nu permite sa trimiti bani la o adresa nevalabila din greseala, dar cel mai bine este sa ai controale in vigoare pentru siguranta si redundanta suplimentara. In viitor ar putea exista servicii suplimentare pentru a oferi mai multe optiuni si protectie atat pentru intreprinderi, cat si pentru consumatori.

Bitcoin nu este anonim

Este necesar un efort pentru a-ti proteja confidentialitatea cu Bitcoin. Toate tranzactiile Bitcoin sunt stocate public si permanent in retea, ceea ce inseamna ca oricine poate vedea soldul si tranzactiile oricarei adrese Bitcoin. Cu toate acestea, identitatea utilizatorului in spatele unei adrese ramane necunoscute pana cand informatiile sunt dezvaluite in timpul unei achizitii sau in alte circumstante. Acesta este un motiv pentru care adresele Bitcoin trebuie utilizate doar o singura data. Aminteste-ti intotdeauna ca este responsabilitatea ta sa adopti bune practici pentru a-ti proteja confidentialitatea.

Tranzactiile neconfirmate nu sunt sigure

Tranzactiile nu incep ca fiind ireversibile. In schimb, obtin un scor de confirmare care indica cat de greu este sa le inversezi. Fiecare confirmare dureaza intre cateva secunde si 90 de minute, 10 minute fiind media. Daca tranzactia plateste o taxa prea mica sau este altfel atipica, primirea primei confirmari poate dura mult mai mult.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here