Casa pe care o poti invarti singur dupa soare – proiect inedit

0
1704

Orientarea casei in raport cu soarele este un aspect extrem de important si unul de care trebuie sa tinem cont daca vrem sa beneficiem de maximum de confort termic in interiorul caminului propriu. Pornind de la aceasta idee, o companie de arhitectura a inventat casa care se invarte dupa soare, oferind publicului o inventie ingenioasa sub forma unui proiect inedit.

Casuta inventata de compania Path Architecture din Portland, SUA, este una minuscula, avand doar 13 mp, insa se deosebeste de alte constructii compacte usoare prin faptul ca este montata pe un suport rotativ care ii permite sa se roteasca dupa soare, pentru a beneficia de cat mai multa caldura naturala pe durata sezonului rece. Pe acelasi principiu, vara, cand este foarte cald si toata lumea cauta umbra, casa poate fi rotita astfel incat ferestrele generoase sa fie pozitionate spre zona umbroasa a curtii.

Perete din sticla prin care patrunde soarele

Pentru a beneficia de caldura solara micuta casa a fost proiectata cu o fatada vitrata in intregime, iar gratie bazei rotative a constructiei aceasta fatada poate urmari soarele pentru a-i permite caldurii sa patrunda in interior prin ferestrele uriase. Proiectul poarta denumirea 359 deoarece constructia poate fi rotita doar 359 grade, rotirea facandu-se manual, dar extrem de simplu, cu ajutorul unei parghii cu un capat al careia se fixeaza intr-un locas special situat la baza structurii

Casuta cu laturile de 3,6 x 3,6 metri masoara in totalitate 13 metri patrati, suprafata distribuita pe doua niveluri. Parterul este impartit intre o baie si o mica bucatarie alaturata unui dining, iar etajul are functie de dormitor in care se afla un pat matrimonial si un dulap ce ocupa un intreg perete. Asa cum vei vedea din imaginile de mai jos, interiorul este amenajat in cel mai modern si ergonomic mod cu putinta. Iar in exterior, constructia este prevazuta si cu o mica terasa din lemn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here