Cartierul din Brașov unde prețurile au scăzut cu 13% într-un an.

0
1337

Cartierul din Brașov unde prețurile au scăzut cu 13% într-un an. Vezi și unde se vând cele mai ieftine apartamente

Prețurile apartamentelor scoase la vânzare în Brașov au crescut cu aproape 2% în trimestrul al doilea din 2019, ajungând la o valoare medie de 1.120 de euro/mp, fapt ce plasează orașul pe locul la cincilea la nivel național, după Cluj-Napoca, București, Timișoara și Constanța.

 

Creșteri ale prețurilor au putut fi observate în acest interval în cele mai multe zone ale Brașovului, excepție făcând însă cartierele Șchei-Stupini, Noua-Dârste și Drumul Poienii. Aici, apartamentele s-au ieftinit cu 1,4%, 3,2%, respectiv cu 8,7%, potrivit celui mai nou raport realizat de Analize Imobiliare, platforma de real estate intelligence lansată de Imobiliare.ro.

În ciuda faptului că în Drumul Poienii prețurile au scăzut cu aproape 9% în intervalul aprilie-iunie, în această zonă se găsesc în continuare cele mai scumpe apartamente disponibile la vânzare pe piața locală, proprietarii solicitând un preț mediu de 1.790 de euro/mp. De menționat este și faptul că, tot aici, în ultimul an prețurile apartamentelor s-au ieftinit cu 13,4% în timp ce în restul zonelor orașului pretențiile vânzătorilor au crescut în această perioadă.

Topul zonelor din Brașov unde apartamentele se vând cu cele mai mari prețuri:

  1. Drumul Poienii: 1.790 euro/mp util
  2. Centrul Istoric – Centrul Civic – Ultracentral – Dealul Cetății: 1.300 euro/mp util
  3. Central-Brașovul Vechi – Blumăna-Aurel Vlaicu: 1.180 euro/mp util

Topul zonelor din Brașov unde apartamentele se vând cu cele mai mici prețuri:

  1. Noua-Dârste: 980 euro/mp util
  2. Craiter-Triaj-Hărmanului: 1.020 euro/mp util
  3. Tractorul-13 Decembrie: 1.100 euro/mp

Cererea pentru proprietăți rezidențiale de vânzare, deci potențialii cumpărători care au generat leaduri pentru case și apartamente la vânzare în portalul Imobiliare.ro, a înregistrat în Brașov un avans de 25% în al doilea trimestru comparativ cu perioada similară a lui 2018, mult mai mare față de cel observat în Capitală sau în orașe precum Timișoara, Constanța, Cluj-Napoca sau Iași. Cu toate acestea, Bucureștiul rămâne în continuare pe prima poziție, cu 88.500 de căutări trimestrul trecut.

 

Scris de

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here