Care sunt cele mai importante functii ale unei masini de tocat carne

0
1214

 

Masinile de tocat carne sunt acum disponibile in mai multe forme si dimensiuni, dar si cu functii variate. Cea mai simpla clasificare a lor este in electrice si manuale, insa functiile sunt cele care sporesc utilitatea produsului si confortul utilizatorului. De aceea, atunci cand este cumparata o masina tocat carne primul si cel mai important pas este verificarea functiilor acesteia pentru ca ele sa fie in conformitate cu nevoile utilizatorului. Vestea buna este ca exista o masina tocat carne pentru toate preferintele.

O masina de tocat carne poate toca la dimensiuni variate

Posibilitatea de a toca in dimensiuni variate este o functie importanta a unei masini de tocat carne, pentru ca de acest aspect depinde modul de realizare a preparatului. Spre exemplu, nu toate preparatele pot fi facute cu carne tocata extrem de marunt, in timp ce anumite preparate nu pot fi facute cu carne taiata mare. Carnea din burgeri spre exemplu nu ar trebui sa fie sub forma de pasta, dar nu trebuie sa fie nici prea mare. Carnea din carnati nu ar trebui sa fie nici ea extrem de marunta, insa nu ar trebui sa fie nici in bucati mari petru ca vor deforma membrana. Alegerea unei masini de tocat carne care sa permita reglarea dimensiunii de tocare este foarte importanta si ajuta la eliminarea operatiunilor manuale.

Posibilitatea de a umple carnati

Multe masini de tocat carne au si posibilitatea de a umple membranele pentru carnati. Chiar daca pentru facut carnati exista masini speciale, sunt si persoane care isi doresc sa nu umple casa cu astfel de dispozitive si vor alege variante de produc multifunctionale. In special cei care se confrunta cu lipsa de spatiu sunt cei care vor cauta astfel de produse. Recomandarea este aceea de a cumpara de fiecare data masina de tocat carne care sa raspunda nevoilor utilizatorului, iar daca utilizatorii prepara carnati de casa, o astfel de functie este indispensabila. Pentru carnati este bine sa fie alese acele masini care permit montarea accesoriilor pentru grosimi variabile astfel incat sa poata fi facute toate tipurile de carnati.

Posibilitatea de a toca si alte tipuri de produse

Masinile de tocat carne pot veni si cu posibilitatea de a toca legume sau de a pasa rosii. In functie de modul in care urmeaza sa fie folosita masina de tocat, poate fi selectata una care sa aiba inclusiv razatoare pentru morcovi sau posibilitatea de a produce rosii cubulete. Totul depinde de fapt de numarul de cutite si site pe care masina le accepta.

Posibilitatea de a separa cojile si samburii

Sunt si masini de tocat carne care au functii speciale pentru rosii, astfel incat sa poata separa cojile si semintele. Aceste functii sunt utile pentru cei care prepara suc de rosii sau bulion in casa si care nu vor sa vada si samburii in aceste produse. O astfel de masina de tocat carne devine un produs multifunctional care va servi si pentru maruntirea carnii, dar si pentru prelucrarea legumelor, fiind utila in special pentru cei care nu au spatiu suficient pentru depozitarea mai multor electrocasnice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here