Care este cel mai bun moment pentru a planifica un city break în Europa primăvara aceasta

0
1165

Românii pot face economii în medie de 42% dacă rezervă acum un city break în Europa. Motorul de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro a analizat peste 779 milioane de prețuri pentru zboruri din 100 cele mai populare rute și dezvăluie care este cel mai bun moment pentru a rezerva următorul city break.

City break-ul este una dintre principalele opțiuni de vacanță pentru români în 2017, după vacanța la mare și drumețiile. „Conform studiului nostru despre călătorii desfășurat la nivel international, 31% dintre români plănuiesc un city break anul acesta”, declară Mircea Giurcă, Marketing Manager momondo România.

Cum primăvara a început să ne bată în geam, nu există un moment mai bun pentru a începe planificarea următoarei escapade decât acum. „Pentru mai mult de un sfert dintre români a economisi bani la biletele de avion este cel mai important aspect în planificarea călătoriei. Prin urmare, sfătuim călătorii să rezerve city break-ul dorit cu 55 de zile în avans, pentru a se asigura că prind cele mai bune tarife”, spune Mircea Giurcă.

Există, de asemenea, și alți factori, cum ar fi ziua plecării și momentul din zi, care influențează prețurile. „Tarifele de zbor pot varia destul de mult în funcție de ziua și ora plecării. De obicei, cele mai ieftine zboruri pot fi găsite în zilele de marți seara iar cele mai scumpe duminică dimineața.”

Barcelona, cea mai căutată destinație pentru un city break

Cel mai vizitat oraș din Spania este, totodată, cea mai populară destinație în topul city break-urilor pe care călătorii români le au în plan în această primăvară”, adaugă Mircea Giurcă. Capitala Cataloniei este generoasă prin plajele sale superbe care te invită să simți briza mediteraneană, prin străzile ce scot la iveală romanticul incurabil din fiecare suflet uman sau prin viața de noapte care te ajută să oprești timpul în loc. O vizită la vestita Sagrada Familia, o plimbare pe bulevardul La Rambla sau o gustare fresh luată din La Boqueria pot fi doar începutul în pregătirea unui city break în Barcelona.

Statistici cu privire la city break-urile europene:

  • 31% dintre români plănuiesc un city break în 2017, această opțiune de vacanță fiind în topul preferințelor acestora, după vacanța la mare și drumețiile

  • Pentru mai mult de un sfert dintre români a economisi bani la biletele de avion este cel mai important aspect în planificarea unei călătorii

  • Cele mai ieftine bilete de zbor pot fi găsite cu 55 de zile înainte de plecare

  • Rezervă-ți călătoria din timp și poți economisi până la 42% din costuri

10 cele mai populare rute în rândul românilor și cel mai bun moment pentru a rezerva zborul

Rute Cel mai bun moment pentru a rezerva
1. București-Barcelona 60 de zile înainte de plecare
2. București-Londra 60 de zile înainte de plecare
3. București-Roma 57 de zile înainte de plecare
4. București-Paris 56 de zile înainte de plecare
5. București-Amsterdam 60 de zile înainte de plecare
6. București-Lisabona 60 de zile înainte de plecare
7. București-Madrid 44 de zile înainte de plecare
8. București-Milano 60 de zile înainte de plecare
9. București-Berlin 60 de zile înainte de plecare
10. București-Praga 58 de zile înainte de plecare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here