Când și cum începi diversificarea alimentației la bebelușul tău?

0
1419

 

Sursa foto: Pixabay.com

 

Introducerea alimentelor solide în alimentația bebelușului tău în alimente solide, numite uneori hrănire complementară, ar trebui să înceapă când bebelușul dvs. are aproximativ 6 luni.

La început, cât mănâncă bebelușul tău este mai puțin important decât obișnuirea cu ideea de a mânca. Ei vor primi în continuare cea mai mare parte a energiei și nutrienților lor din laptele matern sau Humana lapte praf.

 

Treptat, veți putea crește cantitatea și varietatea de alimente pe care bebelușul le consumă până când poate mânca aceleași alimente ca și restul familiei, în porții mai mici.

De ce să aștepți până în jur de 6 luni?

Laptele matern sau laptele praf pentru sugari furnizează energia și substanțele nutritive de care are nevoie copilul dumneavoastră până la vârsta de aproximativ 6 luni (cu excepția vitaminei D în unele cazuri). Dacă alăptați, hrănirea numai cu lapte matern până la vârsta de aproximativ 6 luni vă va ajuta să vă protejați copilul împotriva bolilor și infecțiilor.

 

Așteptarea până la aproximativ 6 luni îi dă copilului timp să se dezvolte, astfel încât să poată face față complet alimentelor solide. Această include alimente solide transformate în piureuri, cereale și orez pentru bebeluși adăugat în lapte.

Bebelușul tău se va putea hrăni mai mult

Bebelușul tău va muta mai bine mâncarea în jurul gurii, o va mesteca și va înghiți. Acest lucru poate însemna că vor putea progresa către o gamă largă de gusturi și texturi (cum ar fi piure, cocoloașe și mâncăruri cu degetele) mai repede și ar putea să nu aibă deloc nevoie de alimente omogenizate.

 

Semne că bebelușul dvs. este pregătit pentru alimente solide

Există 3 semne clare, care, atunci când apar împreună de la vârsta de aproximativ 6 luni, arată că bebelușul este pregătit pentru primele lor alimente solide, alături de laptele matern sau Humana lapte praf.

 

La început, bebelușul dvs. va avea nevoie doar de o cantitate mică de alimente înainte de hrană obișnuită cu lapte. Nu vă faceți griji cu privire la cât mănâncă. Cel mai important lucru este să-l obișnuiești cu gusturi și texturi noi și să înveți cum să-ți miști alimentele solide în jurul gurii și cum să le înghiți.

 

Mergeți în ritmul bebelușului și lăsați-i să vă arate când le este foame sau sunt sătui. Opriți-vă când bebelușul dvs. prezintă semne că s-a săturat. Acest lucru ar putea fi închiderea fermă a gurii sau întoarcerea capului. Dacă folosiți o lingură, așteptați ca bebelușul să deschidă gura înainte de a oferi mâncarea. Nu forțați copilul să mănânce. Așteptați până data viitoare dacă nu sunt interesați de data aceasta.

 

Aveți răbdare și continuați să oferiți o varietate de alimente, chiar și cele care nu par să le placă. Poate dura 10 încercări sau mai mult pentru ca bebelușul dvs. să se obișnuiască cu noi alimente, arome și texturi. Vor fi zile în care vor mânca mai mult, unele când vor mânca mai puțin și apoi zile în care vor respinge totul. Nu vă faceți griji, acest lucru este perfect normal.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here