Campania „Romania Recicleaza” a ajuns la Constanta.

0
1617

Campania „Romania Recicleaza” a ajuns vineri, 27 iulie, in comuna Cumpana din judetul Constanta. Peste 100 de locuitori, impreuna cu doamna primar, Mariana Gaju si reprezentanti ai serviciului de salubrizare local, s-au implicat in actiunea de colectare a deseurilor electrice si electronice si a bateriilor utilizate, organizata de Asociatia Environ in parteneriat cu Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB) si Primaria comunei Cumpana.

Campania Romania Recicleaza

Campania Romania Recicleaza

 „In demararea actiunilor de colectare si crearea unui sistem de management al deseurilor functional, suportul autoritatilor locale este fundamental – atat pentru informare, cat si pentru organizare si credibilizare. Ii multumim edilului comunei Cumpana, doamna Mariana Gaju pentru ajutorul oferit si apreciem implicarea fiecarei persoane care a contribuit la desfasurarea campaniei. Ne dorim ca exemplul primarilor implicati pana acum in program, sa fie preluat si de alti colegi, la editia din septembrie. Rezultatele obtinute pana in prezent ne confirma ca programul ,,Romania Recicleaza” are potential sa devina o miscare la nivel nationa,”  

Andrei Orban – Presedinte Asociatia Environ

Locuitorii comunei Cumpana au predat televizoare, masini de spalat, aspiratoare, dar si storcatoare, imprimante si alte electrocasnice si aparate electrice pe care nu le mai folosesc. Toti cei care au lasat la centrul de colectare special amenajat o cantitate mai mare de 10 kg DEEE sau 5 kg de baterii uzate, au fost rasplatiti cu tichete cadou. Cu sprijinul autoritatilor si al reprezentantilor Asociatiei Environ, in mai putin de 6 ore, au fost colectate peste 3000 kg de deseuri.

„In demararea actiunilor de colectare si crearea unui sistem de management al deseurilor functional, suportul autoritatilor locale este fundamental – atat pentru informare, cat si pentru organizare si credibilizare. Ii multumim edilului comunei Cumpana, doamna Mariana Gaju pentru ajutorul oferit si apreciem implicarea fiecarei persoane care a contribuit la desfasurarea campaniei.

Ne dorim ca exemplul primarilor implicati pana acum in program, sa fie preluat si de alti colegi, la editia din septembrie. Rezultatele obtinute pana in prezent ne confirma ca programul ,,Romania Recicleaza” are potential sa devina o miscare la nivel nationa,a declarat Andrei Orban, presedintele Asociatiei Environ, organizatorul campaniei.

Programul „Romania Recicleaza” isi propune sa creasca gradul de informare si constientizare al populatiei cu privire la necesitatea colectarii selective a deseurilor de echipamente electrice si electronice si a bateriilor uzate, pentru un mediu sanatos. Prin punctele mobile de colectare, este incurajata colectarea diferentiata a deseurilor si reciclarea lor.

Prima editie a programului „Romania Recicleaza”, s-a desfasurat intre 1 iunie – 1 iulie 2018, interval in care au fost colectate peste 30 tone de DEEE din 15 judete (22 localitati). Cu ajutorul autoritatilor locale, membrii comunitatilor au fost convinsi de importanta si necesitatea adoptarii unui comportament responsabil fata de mediul inconjurator. Solicitarile ulterioare din partea primariilor au fost onorate de Asociatia Environ, iar programul continua sa se extinda.

Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritatile locale au obligatia de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodariile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare sau colectarea periodica cu operatori desemnati. Primariile interesate sa se implice in urmatoarea campanie ,,Romania Recicleaza”, se pot inscrie pe adresa   [email protected]

Pentru detalii referitoare la programul de colectare, precum si regulamentul complet al campaniei, va rugam accesati www.reciclamimpreuna.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here