Camera de Comert si Industrie Bucuresti va avea o misiune economica organizata in Turkmenistan

0
1012

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) va colabora cu Ambasada Republicii Turkmenistan in Romania in vederea derularii in conditii optime a proiectelor sale ce vizeaza dezvoltarea relatiilor economice ale companiilor bucurestene cu parteneri din aceasta tara. Aceasta a fost una dintre concluziile intrevederii pe care prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei bucurestene, a avut-o recent cu Excelenta Sa Shohrat Jumayev, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al acestei tari in Romania.

CCIB pregateste – pentru a doua decada a lunii decembrie a acestui an – o misiune economica la Ashgabat, care vizeaza, pe langa obiectivele clasice ale unei astfel de actiuni de prospectare a pietei, si identificarea – cu sprijinul ambasadei acestei tari la Bucuresti si al Guvernului turkmen – a unui posibil partener in vederea deschiderii in capitala Turkmenistanului a unei repezentante a Camerei bucurestene, dublata de o expozitie permanenta cu produse realizate in Romania. Aceasta va functiona dupa modelul testat cu succes la Sharjah (Emiratele Arabe Unite) si va asigura servicii de reprezentare pentru companiile romanesti ce doresc sa patrunda in Asia Centrala, dar si consultanta si asistenta pentru firmele din regiune care doresc sa initieze afaceri cu parteneri din Romania.

Excelenta Sa Shohrat Jumayev a apreciat proiectele prezentate de presedintele CCIB si a exprimat intregul sau sprijin pentru ca acestea sa devina realitate, in beneficiul comunitatilor de afaceri din cele doua tari. Ambasadorul Turkmenistanului a vorbit despre domeniile economice cu potential din tara sa, subliniind indeosebi oportunitatile pe care companiile romanesti le-ar putea valorifica in sectorul energetic, dar si in constructii. Excelenta Sa a subliniat calitatea produselor romanesti si a apreciat ca utilajul petrolier, dar si materialele de constructii si produsele din lemn (parchet, mobila etc.) realizate in Romania pot avea o buna piata de desfacere in tara sa. Ambasadorul Turkmenistanului la Bucuresti a apreciat ca bine-venita intentia Camerei bucurestene de a deschide o reprezentanta la Ashgabat, si a vorbit despre initiative similare care functioneaza, de exemplu „casele de comert” deschise de Federatia Rusa si Ucraina in tara sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here