Camataria, interzisa prin lege. Camatarii risca inchisoare de la 6 luni la 5 ani

0
886
bani-in-borcan

bani-in-borcanCamera Deputatilor a adoptat marti propunerea legislativa privind interzicerea activitatii de camatarie, fiind inregistrate 168 de voturi „pentru”, 98 „impotriva” si 10 abtineri.Proiectul de lege, care prevede ca activitatea de camatarie se va pedepsi cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani,

a fost initiat de parlamentari ai PDL si ai minoritatilor nationale.

Textul legislativ precizeaza ca „prin camata se intelege dobanda excesiva pe care o ia camatarul pentru sumele date cu imprumut”, iar camatarul este definit ca fiind „persoana care da imprumuturi banesti in schimbul unei camete”.

Initial, proiectul de lege prevedea sanctionarea camatarilor cu inchisoare de la 1 an la 3 ani, insa deputatii juristi au propus ca sanctiunea sa fie de inchisoare de la 6 luni la 5 ani.

Proiectul de lege a fost initiat de deputati ai PDL, printre care Marius Dugulescu, Adrian Gurzau, Petru Movila, Daniel Barbulescu, dar si de doi deputati ai minoritatilor nationale, Amet Aladin si Mircea Grosaru.

Proiectul de lege care interzice activitatea camatariei a fost respins de Senat, dar Camera Deputatilor este for decizional. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here