Cafea boabe Mokaflor: de unde o cumperi si cum o pastrezi?

0
1744

Sortimentele de boabe de cafea premium sunt produse gustoase si aromate care prin macinare si preparate asa cum trebuie te revigoreaza si iti ofera o stare buna pentru intreaga zi. Sunt, de asemenea, ingrediente destul de sensibile care necesita conditii atente de cultivare si depozitare, pentru ca aroma proprie fiecarui soi ori amestec de cafea boabe de calitate superioara sa nu-si piarda proprietatile intrinsece.

 

In ciuda faptului ca toate produsele de acest gen sunt comercializate in ambalaje speciale sigilate, unde particule straine ce ar putea sa le afecteze caracteristicile nu patrund, conditiile de depozitare externe joaca si ele un rol important in pastrarea calitatilor valoroase ale unor astfel de boabe de cafea speciale.

 

Cafeaua Mokaflor: ai incercat-o deja?

 

Pentru a cumpara boabe de cafea de calitate premium, o persoana nu mai trebuie ca sa mearga acum, mai ales ca suntem in pandemie, intr-un magazin fizic. Poate sa le gaseasca online.

 

Evident, costul tipurilor de cafea de pe site-urile de profil depinde in mod direct de:

 

– tara de origine;

– tipul de prajire;

– caracteristicile gustului si aromei;

– dimensiunea ambalajului (gramajul).

 

Intregul sortiment al unora dintre mai bune cafele provenite de la cei mai importanti producatori mondiali este prezentat spre comercializare pe site-ul cafea-premium.ro.

 

De aici se poate cumpara diferite feluri de cafea boabe cu o calitate foarte buna la un pret accesibil si cu aromele pe care clientii le apreciaza cel mai mult.

 

Tu ai testat deja vreun tip de cafea boabe Mokaflor? Daca nu ai avut aceasta ocazie, poti comanda online de pe site-ul amintit mai sus urmatoarele sortimente speciale de la acest brand italian:

 

 • MOKAFLOR CHIAROSCURO 100% Arabica;
 • MOKAFLOR CHIAROSCURO 100% Arabica cu Jamaica Blue;
 • MOKAFLOR 100% Arabica Nero Bernini;
 • MOKAFLOR 80/20 Oro Golden Blend;
 • MOKAFLOR Caffeʼ dʼAutore – Il Magnifico 100% Arabica;
 • MOKAFLOR 50/50 Blue Blend Cafea Boabe;
 • MOKAFLOR Moretto Espresso Italiano 100% Arabica.

 

 

4 factori la care trebuie sa fii atent cand conservi o cafea premium (inclusiv una Mokaflor):

 

 1. Temperatura

 

Pasionatii de cafea buna  stiu ca nu se pastreaza boabele de cafea (in diferite recipiente deschise sau pungi) in frigider, deoarece ele au calitatea de absorbi ca niste mici bureti mirosurile altor alimente si bauturi din preajma lor, ceea ce are influenteaza nedorit gustul si aroma boabelor respective.

 

Exista si pareri referitoare la soiurile de cafea boabe premium conform carora, pe de alta parte, se considera ca daca ele sunt depozitate in frigider in ambalajul original sigilat corect, se va pastra pe deplin gustul si mirosul produsului.

 

Poti testa o varianta si cealalta, daca ai doua pungi cu cafea boabe Mokaflor. In functie de ceea ce vei constata prin propriile simturi, o sa decizi personal daca merita sa risti sau nu ca ca pastrezi sortimentele de cafea premium la frigider.

 

 1. Aerul

 

Se stie ca aroma cafelei, chiar si a aceleia premium, dispare rapid daca boabele de cafea sunt depozitat intr-un recipient deschis (borcan de sticla, cutie de tabla etc.). Nu mai vorbim de cafea macinata!

 

Solutia ideala recomandata de catre specialisti ar fi alegerea stocarii acesteia intr-un borcan de sticla cu capac etans sau, cel mai bine, in ambalajul original daca acesta se mai poate inchide perfect dupa prima deschidere.

 

 1. Umezeala

 

Cafeaua boabe isi poate pierde gustul si atunci cand sunt este pastrata pe termen mediu si lung in camere care au un nivel ridicat de umiditate. Cea mai buna varianta ar fi punerea sortimentelor de cafea boabe in cutii sau borcane mici de sticla de nuante intunecate, cu capace care se inchid ermetic, in spatii uscate, departe de lumina.

 

 1. Garantia

 

Perioada de valabilitate a boabelor de cafea depinde in mod direct de conditiile de pastrare. Intr-un ambalaj care nu este inchis perfect dupa desigilare, garantia se pierde in maxim 2 saptamani, dar daca se depoziteaza boabele de cafea intr-un borcan de sticla inchisa la culoare si in intuneric, intr-o zona uscata sau chiar in ambalajul original sigilat, garantia poate sa fie de pana la 2 ani.

 

Pasionatii de cafea boabe stiu totusi ca e mai intelept ca sa se cumpere cafea premium in cantitati rezonabile de maxim 1-2 kg si de-abia apoi sa se refaca stocul, daca un anumit sortiment le place in mod deosebit.

 

Intra pe cafea-premium.ro pentru a alege si comanda de acolo sortimentul de cafea boabe Mokaflor pe care il doresti chiar acum! Respecta regulile de pastrare si vei fi multumit!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here