Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști

0
1044

Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști continuă cu ediția 2016-2017, în organizarea Fundației Euromonitor pentru Excelență, cu sprijinul Agenției Ad Media Consult.

Programul Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști invită tinerii ziariști din România care doresc să capete o expertiză profesională în problematica europeană să se alăture celor peste 200 de colegi de breaslă care au beneficiat de-a lungul ultimilor 15 ani de training și burse de pregătire profesională ce le-au completat cunoștințele, le-au consolidat experiențele și le-au lărgit orizonturile profesionale.

Acest program încurajează și facilitează pregătirea profesională și îi ajută pe participanți să aprofundeze înțelegerea tematicilor legate de Uniunea Europeană, cadrul de reglementare, funcționarea instituțiilor, relaționarea între Statele Membre, precum și maniera în care este abordată problematica europeană de către media occidentală.

Programul „Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști” cuprinde trei etape de pregătire profesională:

– un training specializat, susținut în România de către specialiști în relații  europene;

– o călătorie de studii de o săptămână, la Bruxelles, pe durata căreia ziariștii vor avea ocazia să se întâlnească și să discute cu oficiali ai Uniunii Europene;

– stagii de pregatire profesională, timp de trei săptămâni, în cadrul unor prestigioase organizaţii de presă europene.

La încheierea fiecărei faze sunt selectați jurnaliștii care vor participa la faza următoare.

Și la ediția 2016-2017 sunt așteptați să aplice jurnaliști din presa scrisă, radio, TV și on-line, specializați în domeniile economic, politic și social, care trebuie să îndeplinească în mod cumulativ următoarele condiții:

  Experiență profesională de minim 3 ani
  Vârstă de până în 35 de ani
  Abilități de comunicare în limba engleză (cunoașterea limbii franceze reprezintă un avantaj)

Dosarul de înscriere va cuprinde:

  Curriculum Vitae
  Formular de înscriere disponibil pe site-ul Fundației Euromonitor  pentru Excelență (www.euromonitor.ro)
  Fotografie color tip pașaport
  Portofoliu (trei materiale de presă relevante pentru domeniile enunțate)
  Trei scrisori de recomandare, de preferință una de la superiorul direct sau managerul instituției la care lucrează.

Data limită de depunere a dosarelor de înscriere este 10 OCTOMBRIE 2016 (inclusiv), toate înscrierile având mențiunea « Pentru Bursele Europene JTI ».

Preselecția candidaților se va face pe baza dosarului de înscriere, iar selecția  pe baza unui interviu.

Programul Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști a fost lansat în 2007, anul aderării României la Uniunea Europeană, ca o continuare a programului de stagii inițiat de Național Forum Foundation/Freedom House în anii ’90, cu sprijinul Guvernului SUA, iar ulterior, începând cu anul 2000, cu finanțarea JTI.

Încă de la început, obiectivul programului a fost dezvoltarea cunoștințelor și abilităților  tinerilor jurnaliști, prin expunere la realitățile democrațiilor dezvoltate, imersiune în medii culturale diverse și practică profesională specializată, mai întâi în Statele Unite, iar ulterior la Bruxelles.

Dosarele de înscriere se vor depune la: Ad Media Consult srl,

Adresa: Str. Erou Iancu Nicolae, nr.103, vila i-2 Voluntari, jud. Ilfov, cod postal 077190

Persoană de contact: Irina Apostol, Tel : 0721201559, fax : 0318172768

e-mail: [email protected]

Documentația electronică se va trimite la adresa: [email protected]

Pentru detalii suplimentare vă puteți adresa Fundației Euromonitor pentru Excelență, la adresa: Calea Floreasca, nr. 167, et.4, sector 1, București; Persoană de contact: Andra Dimitriu – Project Manager, Tel: +40 751010698, e-mail: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here