Bursele de studiu si posibilitatea de angajare dupa absolvire, printre cele mai importante criterii in alegerea unei universitati

0
729

D&D Research a lansat, la initiativa Universitatii Romano – Americane, cel mai recent raport de cercetare din Romania ce masoara perceptiile, nevoile, atitudinile si elementele decizionale privind invatamantul superior. Cercetarea a relevat faptul ca tinerii si parintii din Romania considera ca Universitatea Romano – Americana este cea mai buna institutie privata de invatamant superior din tara.

“Suntem onorați ca Universitatea Romano – Americana si-a mentinut pozitia de lider in topul universitatilor private din Romania. in acelasi timp, rezultatul ne responsabilizeaza o data in plus si ne obliga sa oferim studentilor un invatamant la cele mai inalte standarde ca si pana acum si o baza academica care sa ii pregateasca pentru o cariera de succes.”, a declarat Ovidiu Folcut, Rectorul Universitatii Romano – Americane.

Criterii de alegere a unei universitati

Conform cercetarii, pentru tinerii si parintii din Romania, dintre elementele de succes profesional specifice unei universitati, cel mai important este ca „studentii sai sa aiba sanse mari sa se angajeze imediat dupa absolvire” alaturi de „sa aiba parteneriate cu firme care ofera studentilor internshipuri”.
“Brandul incepe sa fie din ce in ce mai prezent in ecuația deciziei de alegere a universitații. Tinerii iau in calcul brandul instituției (45% dintre participanți considera ca e important sa fie o universitate puternic recomandata si 42% isi doresc o universitate cu prestigiu), dar si brandul personal al cadrelor didactice (65% isi doresc profesori renumiți pe domeniile lor de cunoastere). in ceea ce priveste eficiența unei Universitați, cel mai important criteriu este capacitatea sa directa de a permite absolventului sau sa se angajeze cat mai rapid.”, a concluzionat Dan Petre Phd – Partner, Business Developer D&D Research.

Din punct de vedere al parametrilor logistici, cel mai important este „sa ofere burse de studii / locuri fara taxa”, urmat de disponibilatea unui campus modern, care pune la dispozitie cele mai noi calculatoare si tehnologii si burse de studii si internshipuri in strainatate. in acest context, Universitatea Romano – Americana anunta o premiera pentru anul universitar 2015 – 2016:

oferirea de peste 400 locuri pentru programele de licenta fara taxa. Astfel, primii 20% din totalul studentilor inmatriculati in anul I de studii, la programele cu predare in limba romana, in ordinea descrescatoare a notelor de admitere vor beneficia de scutirea integrala a taxei de scolarizare pentru anul universitar 2015 – 2016.

in ceea ce priveste resursele umane, in alegerea unei universitati primeaza ca institutia de invatamant superior „sa aiba profesori renumiti pe domeniile lor de cunoastere”. Dintre criteriile personale, pe primul loc se situeaza amplasarea universitatii intr-un oras care are potential profesional.
Sursele de informare si luarea deciziei

in alegerea unei universitati, primele doua cele mai importante surse de informare pentru tinerii si parintii din Romania vin direct din institutia de invatamant: profesorii (35%) si studentii (29%). Pe locul al treilea se afla prietenii apropiati si familia (26%). La numai un procent distanta se afla internetul.

Decizia finala cu privire la Facultatea aleasa este a tanarului si numai in 5% din cazuri a parintilor. in aceasta decizie Facultatea (specializarea) conteaza mai mult ca Universitatea in 85% din cazuri.

in ceea ce priveste intentia de continuare a studiilor, numai 38% din participanti nu au inca in planuri studii post universitare clar conturate, iar aproximativ 56% sunt deja decisi pentru un master. Perceptia tinerilor si parintilor asupra Universitatii Romano – Americane Conform studiului realizat de D&D Research, Universitatea Romano – Americana este perceputa comparativ cu celelalte universitati private din Romania ca avand profesori renumiti si burse de studii – ambele criterii importante pentru public. Totodata este privita ca avand parteneriate cu universitati de prestigiu din
strainatate, campus modern, studenti foarte buni, taxe corecte in raport cu ceea ce ofera, acces facil la informatii academice si oportunitati pentru activitati extra – academice.

in ceea ce priveste atributele privind imaginea, cultura si succesul, Universitatea Romano – Americana este perceputa ca fiind puternic recomandata si avand prestigiu in lumea academica. Mai mult, tinerii si parintii din Romania considera ca studentii care urmeaza cursurile Universitatii Romano – Americane au sanse mari sa se angajeze cu salarii mai mari decat media.

Studiul a fost realizat in luna mai 2015 si este reprezentativ la nivel national pentru orase cu peste 50.000 de locuitori. Ancheta sociologica a fost efectuata telefonic pe 673 de persoane, tineri 16-23 ani (50%) si parinti cu copii intre 16-23 ani (50%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here