Bulgaria s-a cutremurat cu o magnitudine de 5,9 pe scara Richter. Cutremurul, urmat de 15 replici, a fost simtit si in Romania

0
614
cutremur

cutremurUn cutremur cu magnitudinea de 5,9 sau 6 grade pe scara Richter s-a produs la ora 03:00 in Bulgaria, conform USGS, acesta fiind simtit usor si in Romania. Cutremurul s-a produs la o adancime de 9,1 kilometri iar epicentrul a fost situat la 24 kilometri vest de Sofia,

conform site-ului USGS. Seismul a fost resimtit si la Bucuresti.Cutremurul cu o magnitudine de 5,9 sau 6 grade pe scara Richter care a zguduit in noaptea de luni spre marti Bulgaria, la aproximativ 30 de kilometri de Sofia, „nu a provocat victime”, a declarat ministrul bulgar de Interne, tvetan tvetanov, intr-un prim bilant transmis de AFP.

Seismul a fost anuntat initial cu o magnitudine de 5,8 grade.

Totusi pagubele materiale – hornuri prabusite, pereti daramati sau fisurati, ferestre sparte – sunt relativ importante, conform unui fotoreporter AFP aflat la fata locului.

O celula de criza a fost formata in micul oras Pernik, aflat in apropiere de epicentrul seismului, iar echipe de pompieri, politisti si salvatori au fost trimisi la fata locului, a declarat ministrul de Interne pentru agentia de presa bulgara Focus.

Cutremurul a fost resimtit la Sofia, cu obiecte cazand in apartamente si numerosi oameni parasindu-si locuintele pentru a sta in strada, a transmis un jurnalist AFP. insa nu au existat intreruperi de curent electric sau ale retelelor telefonice.

Cutremurul a fost urmat la scurt timp de doua replici de magnitudine similara.

Seismul a fost de asemenea resimtit puternic si de statele vecine, Serbia si Macedonia.

Nikolov a corectat datele cu privire la epicentrul cutremurului, care era inital situat intre capitala Sofia si orasul Pernik, cele mai recente date indicand ca epicentru a fost la vest de Pernik, in apropiere de satul Rudartsi..

Protectia Civila si pompierii de pe intreg teritoriul Bulgariei au fost contactati cu privire la pagube minore la peretii, tavanele si ferestrele caselor.

Peste 15 replici puternice s-au produs in Bulgaria in decurs de o ora dupa cutremurul din noaptea de luni spre marti, a anuntat directorul Institutului National de Geofizica al Academiei bulgare de stiinte, Nikolai Milosev, citat de postul public de radio, relateaza site-ul Novinite.com.

Potrivit lui Milosev, faptul ca replicile au fost numeroase si au avut loc la intervale mici ofera sperante ca nu se va produce un al doilea cutremur puternic. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here