Bulgaria isi extinde metroul cu fonduri UE alocate initial Dunarii, dupa ce Romania a intarziat un studiu

0
612
metrou-magistrala-tren

metrou-magistrala-trenBulgaria va folosi o parte a fondurilor de 138 milioane leva (70 mil. euro) puse la dispozitie de UE pentru consolidarea malului bulgaresc al Dunarii ca sa extinda reteaua de metrou din Sofia, suma neputand fi utilizata in scopul initial intrucat Romania a intarziat elaborarea unui studiu de mediu.

O parte a fondurilor europene respective, accesate prin Programul Operational de Transport destinat imbunatatirii transportului pe Dunare, vor fi folosite la constructia unei linii de metrou care va lega bulevardul tarigradsko sose de aeroportul international Sofia, a declarat, joi, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Ivailo Moskovski.

Oficialul bulgar nu au oferit detalii despre studiul de mediu care trebuia intocmit de autoritatilor romane.

Bulgaria a anuntat in februarie ca executivul european aloca fonduri de 250 milioane de euro pentru constructia metroului. Primaria Sofiei avea, insa, nevoie de finantare suplimetara pentru alte doua extinderi ale actualei retele, pentru care spera, de asemenea, sa atraga finantare europeana, potrivit Novinite.

Metroul din Sofia a fost inaugurat in 1998 si are in prezent un singur tronson. Un al doilea tronson ar putea fi lansat la jumatatea anului urmator. (Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here