Bulgaria, atractia din vecini – un articol realizat de Televiziunea nationala de turism TRAVEL MIX: www.travelmix.ro

0
828
travel-mix-bulgaria

travel-mix-bulgariaBulgaria este situata in partea de sud-est a Europei, respectiv in partea de nord-est a Peninsulei Balcanice. Se invecineaza cu Romania la Nord, la Sud cu Grecia si Turcia, la Vest cu Serbia si Macedonia si la Est cu Marea Neagra, avand, astfel, posibilitatea de a aduna turisti din toata zona si chiar din Occident,

datorita conditiilor sale geografice si climei – Bulgaria prezinta o diversitate notabila, cu peisaje variind de la varfurile alpine, unde gasim o temperatura joasa, la vremea temperata si insorita de pe coasta Marii Negre, la Campia Danubiana tipic continentala, in Nord, pana la puternica influenta mediteraneana de pe vaile macedoniene. travel-mix-bulgaria-1Desi cel putin in Romania este cunoscuta mai mult pentru litoral, fauna Bulgariei este specifica regiunii forestiere din Europa Centrala, dar se resimt si influentele regiunilor din Sudul Rusiei si Asia Mica si mai mult de o treime din suprafata teritoriului sau este acoperita de paduri.

Turismul este un sector economic important al Bulgariei, contribuind cu aproximativ cinci la suta la produsul intern brut.
Atractia Balcicului
Calatoria noastra incepe din Romania, iar primul popas pe care il facem in Bulgaria este in Balcic, un orasel situat pe tarmul Marii Negre, la aproximativ 60 de kilometri de Vama Veche si de care ne leaga fapte istorice din trecutul tarii noastre. intre anii 1913-1940, acesta a apartinut Romaniei, in urma celui de-al doilea Razboi Balcanic, dar in anul 1940, Cadrilaterul, inclusiv Balcicul, a fost redobandit de Bulgaria.
travel-mix-bulgaria-3Castelul Reginei Maria sau „Cuibul linistit” este principala atractie a zonei, a unui orasel care inca mai are zone cu case vechi, din piatra, ce fac deliciul turistilor. El a fost construit de arhitectii Augustino si Amerigo, din Italia, impreuna cu decoratorul de gradini Jules Jany din Elvetia, si a fost finalizat in anul 1936.  Intrarea se face printr-un arc triumfal, de o parte si de alta putandu-se observa locul destinat garzilor castelului. Acesta, in fapt o vila cu pereti albi si acoperisuri de tigla rosie, este construit in stil maur combinat cu stilul mediteraneean si cel al caselor bulgaresti. Castelul este foarte aproape de mare si se intinde de-a lungul a trei terase. Accesul in gradina, dar si in castel este permis doar dupa cumpararea a unui bilet, valabil pentru ambele intrari, costul sau fiind de 10 leva, adica 25 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here