Bugetul Ministerului Culturii, adoptat de comisiile de buget fara amendamente

0
644
carti-invatamant-cultura

carti-invatamant-culturaBugetul Ministerului Culturii pentru 2012 a fost adoptat, miercuri, de comisiile de buget-finante ale Parlamentului, nefiind acceptat niciun amendament la forma transmisa de Guvern.Bugetul Ministerului Culturii a fost votat in comisii cu 18 voturi „pentru” si 12 „impotriva”.

Bugetul Ministerului Culturii pentru 2012 este de 713.406.000 lei, cu 11% mai putin decat cel din 2011.
Luni, ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a spus ca acest buget este usor mai ridicat decat cel de anul trecut, care a fost initial de 612 milioane de lei, insa bugetul de executie pe 2011 se va ridica la 828 de milioane de lei.

Kelemen a precizat ca, la inceputul anului viitor, vor fi organizate licitatiile pentru restaurarea a trei obiective – Opera Nationala Bucuresti, Muzeul „George Enescu” (Palatul Cantacuzino) si Muzeul taranului Roman din Capitala -, incluse in programul de restaurare realizat printr-un imprumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Lucrarile la aceste trei obiective ar putea incepe in cea de-a doua jumatate a anului viitor, in functie de contestatiile care se fac la licitatii.

Pe de alta parte, va fi alocata suma de 55 de milioane de lei pentru Programul National de Restaurare in 2012, cand vor incepe lucrarile la 30 – 35 de monumente. Anul acesta, vor fi finalizate lucrarile la 38 de monumente, a precizat ministrul. Chiar daca Festivalul International „George Enescu” nu va avea loc in 2012, trebuie totusi sa fie alocata o suma de 3 – 4 milioane de lei, spre sfarsitul anului, pentru pregatirea editiei din 2013, a mentionat Kelemen. In schimb, anul viitor, MCPN va demara un proiect de cercetare sistematica la Sarmizegetusa, pe patru ani, ce va fi gestionat de Muzeul National de Istorie a Transilvaniei. Alocatia bugetara pentru desfasurarea acestui program in 2012 va fi de 9,8 milioane de lei. (Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here