Bucuresti va fi gazda Campionatului European de Snooker – Juniori si Seniori echipe

0
699

Federatia Romana de Snooker si EBSA – Asociatia Europeana de Biliard si Snooker vor organiza, la Complexul Hotelier Caro din Bucuresti, Campionatul European de Snooker – Juniori (Under 21) si Seniori Echipe – categoria amatori. Evenimentul va fi sustinut intre 18 si 29 martie 2014, in parteneriat cu Innovation Travel.

Campionatul de Juniori va avea loc intre 18 si 23 martie, iar cel de Seniori (barbati, femei si master) intre 23 si 29 martie. Ambele categorii vor reuni peste 150 de participanti din peste 20 de tari (Marea Britanie, Irlanda, Franta, Belgia, Olanda, Serbia, Bulgaria, Ucraina, Belarus etc.). Alaturi de acestia, in Bucuresti se vor afla si 26 de arbitri internationali de snooker. De asemenea, participantii juniori vor fi insotiti de parinti sau rude. Pe 23 martie, Innovation Travel va organiza o Gala Nationala dedicata Snooker-ului, la care vor fi invitate, pe langa participanti si organizatori, personalitati din lumea culturii, sportului, turismului, politicii si reprezentanti ai mass-media. Campionatul va fi deschis publicului.

“Este al treilea campionat european de snooker organizat in Romania, precedentele avand loc in 2006, la Constanta, respectiv in 2010, in Bucuresti. De data aceasta vorbim de o premiera, fiind doua campionate in acelasi timp: juniori, respectiv seniori echipe. Este o dovada de potentialitate si indica o incredere pe care ne-o acorda asociatia europeana de profil. Rezultatele noastre, obtinute in special incepand cu 2007, anul infiintarii Federatiei Romane de Snooker, alaturi de evaluarile la care am fost supusi de catre organizatia europeana, denota faptul ca suntem validati din punct de vedere al potentialului la standardele europene de a organiza un astfel de eveniment. tara organizatoare are ocazia de a aduce un numar semnificativ de jucatori in acest turneu, iar, pe de alta parte, pe plan national creste vizibilitatea publica a snooker-ului. Hotelul Caro reprezinta, in opinia mea, un loc in rezonanta cu principiul snooker-ului, care este un joc elitist, nu de masa”, a precizat Francisc Toba, presedintele Federatiei Romane de Snooker.

Asociatia Europeana de Biliard si Snooker (EBSA) a fost infiintata in urma cu peste 30 de ani, iar in prezent are 42 de tari europene membre. incepand cu 1988, EBSA organizeaza primul turneu european de snooker dedicat amatorilor.
“Snooker-ul a inceput sa se dezvolte mult in Romania, mai ales in ultimii 7 ani, de cand exista asociatia de profil. Aceasta organizatie a reusit sa deschida si o Academie de Snooker in Bucuresti, ceea ce este un lucru exceptional. Deja a organizat doua evenimente europene de snooker, ceea ce ne face sa fim convinsi de reusita viitorului campionat european. Romania gazduieste in premiera si un campionat european dedicat juniorilor, categorie care se dezvolta in tara voastra. Campionatul european de snooker este foarte important atat pentru evolutia acestui sport, cat si pentru turismul din Romania. in prezent, Romania dezvolta relatii de cooperare excelente cu Europa occidentala iar conexiunile de transport sunt foarte bune. Aceasta regiune atrage din ce in ce mai multi turisti, atat datorita pozionarii, cat si a dezvoltarii economice. De asemenea, Bucurestiul este un oras care trezeste din ce in ce mai mult interesul vizitatorilor si, pe de alta parte, gazduieste din ce in ce mai multe evenimente importante. Un alt aspect de maxima importanta al acestui campionat il reprezinta atragerea si incurajarea juniorilor catre snooker. Ei reprezinta, pana la urma, viitorul. Snooker nu constituie doar un sport, ci si o modalitate de agrement, care incurajeaza comunicarea si spiritul de echipa », a declarat Maxime Cassis, presedintele Asociatiei Europene de Biliard si Snooker (EBSA).
Snooker-ul este unul din jocurile incluse in categoria biliard si isi are originea in biliardul englezesc, aparut in urma cu peste 300 de ani. Snooker este un joc diferit de biliardul clasic, mult mai popular in Romania (dar care este denumit pe plan international „pool”). Mesele sunt mai mari si mai masive, bilele mai mici, iar durata jocului este mult mai lunga. Biliardul reprezinta o familie de jocuri ce sunt jucate pe o masa (de obicei verde si cu sase gauri numite buzunarele mesei), cu un baț, numit tac, folsit pentru a lovi bilele, ca acestea sa se miste pe suprafața mesei. in anumite contexte, cuvantul „biliard” se refera cu siguranța la unul din jocuri, biliardul englezesc sau biliardul carambole. Snookerul este un sport din categoria biliardului, aparut in urma cu circa 150 de ani in actuala forma, foarte popular in special in țarile vorbitoare de limba engleza (Regatul Unit, Irlanda, Canada, Australia, India si Africa de Sud), un interes crescand manifestandu-se si in Estul si Sud-estul Asiei, respectiv in Europa Centrala si de Est. Jucatorii profesionisti pot acumula de-a lungul carierei castiguri de zeci de milioane de lire sterline.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here