Bucurestenii sunt asteptati la Targul National pentru Artizanat si Mestesuguri, la ROMEXPO

0
933

In perioada 16 – 20 octombrie, 200 dintre cei mai priceputi mestesugari din tara se strang la ROMEXPO, in cadrul primei editii a Targului National pentru Artizanat si Mestesuguri organizat de catre Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism.

Evenimentul va avea loc in Centrul Expozitional ROMEXPO, in cadrul Pavilioanelor C2 si C3. Pe toata perioada desfasurarii expozitiei vizitatorii vor putea achizitiona produse finite artizanale autohtone din diferite regiuni ale Romaniei. Atractia acestui targ consta in faptul ca artizanii vor face demonstratii la  fata locului, prezentand astfel vizitatorilor rezultatul traditiei romanesti de odinioara.

Covoare tesute manual, ii, stergare, ceramica traditionala, papusi folclorice, masti, articole din sticla, piele, lemn si fier sau bijuterii si mic mobilier artizanal vor fi doar o parte dintre produsele expuse. Pe parcursul celor cinci zile, vizitatorii pot lua parte la ateliere de creatie, unde pot realiza chiar ei diverse obiecte.

“Avem o tara plina de traditii, de oameni talentati si mestesugari priceputi, asa ca trebuie sa aducem in fata publicului toate acestea. Prin intermediul acestui eveniment, in care partea expozitionala si evenimentele se completeaza reciproc, ne propunem sa aducem in prezent aceste traditii si produsele rezultate, reamintind vizitatorilor bogata mostenire culturala pe care o avem”, declara Maria Grapini, Ministru Delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism

Targul National pentru Artizanat si Mestesuguri va putea fi vizitat zilnic, la ROMEXPO, intre 16 si 20 octombrie, intre orele 10.00 si 18.00.
Pretul unui bilet de intrare este 15 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here