Breivik este cel mai rau terorist din 1945 pana acum. Ce spune tatal criminalului din Norvegia despre fiul sau

0
746
anders-arest-politie

anders-arest-politieTatal extremistului norvegian de dreapta Anders Behring Breivik, autorul atacurilor din iulie soldate cu 77 de morti, apreciaza ca fiul sau „este cel mai rau terorist de la al Doilea Razboi Mondial incoace”, intr-un interviu pentru presa germana care urmeaza sa fie publicat joi.

„Este cel mai rau terorist de la al Doilea Razboi Mondial incoace. A ucis 77 de (oameni) nevinovati si nici macar nu are remuscari”, a declarat Jens Breivik, in varsta de 76 de ani, pentru saptamanalul Stern, intr-unul dintre rarele interviuri pe care le-a acordat de la tragedia care a avut loc in Norvegia pe 22 iulie.

Fostul diplomat, care in prezent locuieste in sudul Frantei si care nu intretinea aproape nicio legatura cu fiul sau, vrea totusi sa il viziteze in inchisoare. „Vreau sa-l privesc in ochi”, a spus el, potrivit textului articolului, publicat miercuri, in care este anuntat interviul.”Poate ca voi putea sa declansez sentimente in el”, a adaugat Jens Breivik. Ultimul contact cu fiul sau a fost o conversatie telefonica de acum sase ani, scrie publicatia germana. Nu au existat „relatii tata-fiu”, a mai spus Jens Breivik. „Nu aveam nici cel mai mic interes sau subiect comun”, a adaugat el.

„Este posibil ca toate aceste lucruri sa nu se fi intamplat, daca m-as fi ocupat mai mult de Anders”, a apreciat Jens Breivik, desi experti psihiatri au declarat ca Anders Behring Breivik nu este responsabil penal pentru faptele sale.

intr-un interviu pentru televiziunea norvegiana, la trei zile dupa atacurile de la Oslo, Jens Breivik a declarat ca fiul sau ar fi trebuit mai degraba sa se sinucida decat sa omoare alte persoane.

Pe 22 iulie, extremistul de dreapta, in varsta de 32 de ani, ostil islamului si multiculturalismului, a detonat o bomba langa sediul Guvernului norvegian, dupa care a deschis focul asupra participantilor la o reuniune a tinerilor laburisti, pe Insula Utoya, in apropiere de capitala norvegiana. in total au fost ucise 77 de persoane, mai ales tineri.

Procesul lui Anders Behring Breivik urmeaza sa fie deschis pe 16 aprilie 2012. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here