Brandul turistic al Romaniei va fi lansat joi la Shanghai; vor fi prezenti Hagi, Nadia si Nastase. Cum comentezi?

0
734
brand-turistic

brand-turisticBrandul turistic al Romaniei va fi lansat joi la Shanghai, cu ocazia zilei nationale a Romaniei la Expozitia Mondiala 2010, la eveniment urmand sa participe alaturi de ministrii Elena Udrea si Teodor Baconschi si fostii mari sportivi Nadia Comaneci, Ilie Nastase si Gheorghe Hagi.

 

„Cu acest prilej va fi prezentat noul logo si noul slogan sub care Romania va fi promovata ca destinatie turistica in urmatorii ani. Caracteristicile brandului vor fi subliniate prin recitalul maestrului Gheorghe Zamfir”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Publicul prezent la lansare va viziona un film de prezentare a Romaniei ca destinatie turistica si va primi suveniruri inscriptionate cu noul logo, din partea organizatorilor.

Din punct de vedere vizual, logoul este „proaspat, inspirat de unul dintre cele mai puternice simboluri ale poporului roman” si in acord cu tendintele mondiale de „reorientare spre natura, descoperire, conservare”, conform sursei citate.

Crearea si promovarea brandului turistic, finantate din fonduri europene, fac parte dintr-un proiect de promovare a potentialului turistic al Romaniei, pentru care sunt alocati 75 milioane de euro pana la finalul anului 2013.

Obiectivul general al brandului de turism este crearea unei imagini pozitive a Romaniei prin realizarea si afirmarea brandului turistic national, prin cresterea atractivitatii Romaniei in strainatate ca destinatie de turism si indirect de afaceri.

„Pentru prima data, Romania va aborda aceasta problema intr-un mod profesionist, pentru a putea raspunde competitiei din domeniu si a se distinge pe plan international. Dupa lansarea internationala a brandului, urmeaza campania de comunicare si promovare a Romaniei ca destinatie turistica, mergand pe coordonatele date de cercetarea efectuata pe pietele tinta si folosind identitatea vizuala aferenta brandului”, se mai arata in comunicat. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here