Botis: Voi demisiona daca Traian Basescu nu promulga modificarile aduse Codului Muncii

0
683

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat, vineri, la Bistrita, ca, in situatia in care presedintele Traian Basescu nu promulga modificarile aduse Codului Muncii, isi va da demisia, transmite corespondentul MEDIAFAX.”As demisiona daca as avea greseli flagrante in activitatea profesionala.

Daca ar fi infirmat Curtea Constitutionala legea privind modificarile la Codul Muncii, as fi demisionat. Daca nu o promulga domnul presedinte Traian Basescu, demisionez”, a declarat Ioan Botis, dupa ce a fost intrebat in ce conditii ar demisiona din functia de ministru al Muncii.

El a spus ca, din informatiile pe care le are, presedintele va promulga aceasta lege saptamana viitoare.

„stiu ca am facut o lege buna si sunt convins ca este o lege constitutionala. in consecinta, nu pot sa spun ca m-am dus in zona emotiilor cu decizia Curtii Constitutionale, dar intotdeauna exista o farama de emotie pentru ca Ministerul Muncii a fost implicat intr-o reforma extrem de importanta pentru Romania si am avut foarte multe legi. Amintesc ca si Legea salarizarii si cea a pensiilor au fost atacate la CC si toate au fost declarate constitutionale. in consecinta, pot sa apreciez ca in Ministerul Muncii exista o echipa profesionista si imi mai diminueaza din emotii cu siguranta”, a afirmat Botis.

intrebat apoi daca este interesat de alt loc de munca, ministrul Ioan Botis a raspuns: „Deocamdata nu sunt in cautarea unui loc de munca. Am reforme de facut in Ministerul Muncii si nu m-am gandit la alt loc de munca. incerc sa imi fac cat mai bine treaba acolo. Eu nu am informatii legate de remaniere. Din punctul meu de vedere, ce am promis cand am fost numit ministru am dus la capat”.

El a amintit de Legea salarizarii, de Legea pensiilor si de Codul Social care a fost prezentat deja intr-o prima lectura in Guvern si, din informatiile sale, va fi prezentat luna viitoare in forma finala.

„Cele trei mari provocari pe care le-am avut cred ca le-am rezolvat. Profesional, pentru mine este o perioada extrem de buna. Fiecare om se pregateste intr-o anumita meserie si isi doreste sa fie provocat la nivelul maxim si eu am fost provocat”, a explicat Botis.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a participat, vineri, la Bistrita, la o bursa a locurilor de munca din fonduri europene, la care au fost prezenti 24 de angajatori care au oferit 255 de locuri de munca in instrustria textila, metalurgica, in activitatea de prestari servicii, transport sau asigurari.

Curtea Constitutionala (CC) a respins sesizarea privind neconstitutionalitatea Codului Muncii, pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament. Sesizarea a fost depusa de 112 parlamentari PSD si PNL, care au contestat adoptarea Codului Muncii prin procedura asumarii raspunderii Guvernului, precum si elemente de fond ale actului normativ. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here