Boicotul opozitiei continua. Deputatii PNL si PDL plimba panouri cu sloganuri prin sala de plen

0
692
pancarta_politica

pancarta_politicaGrupurile parlamentare ale PNL si PSD au parasit, miercuri, sala de plen, invocand faptul ca sedinta acestui for legislativ este condusa de Roberta Anastase. Viceliderul grupului PNL, Eugen Nicolaescu, a precizat ca formatiunea

 sa va insista ca Roberta Anastase sa nu prezideze sedinta de plen a Camerei, avand in vedere ca este suspectata de frauda.

Totodata, Nicolaescu a aratat ca Anastase este secondata de doi secretari de sedinta din partea aceluiasi partid, ceea ce este neregulamentar.

Nicolaescu a acuzat, de asemenea, ca presedintele Traian Basescu a venit marti in Parlament solicitand un moratoriu, dar a vorbit, de fapt, in fata unei „majoritati iresponsabile si toxice” si nu avea in sala „opozitia antinationala”.

Totodata, Nicolaescu a criticat faptul ca materialele PNL (bannerele si fanioanele – n.r.) prin care se solicita demisia Robertei Anastase au fost mutate, marti, din zona grupului, inainte de sedinta comuna in care presedintele Traian Basescu si-a prezentat mesajul pe politica interna.

„Am rugat ieri (marti – n.r.) ca toate materialele pe care le avem in partea de sala arondata grupului sa ramana pe loc. Nu au ramas, a trebuit sa ne ducem dupa ele sa le punem la loc. Daca vreti sa facem educatie fizica, facem, dar nu cred ca aveti calitatea sa ne spuneti ce sa facem. Rog sa luati masurile ca in sectorul arondat grupului nostru sa nu se mai amestece nimeni, sa nu va bateti joc si de noi asa cum va bateti joc de acest popor”, a spus Nicolaescu.

Decizia de a parasi sala a fost luata si de grupul PSD, social-democratii precizand ca se retrag la sala de grup si vor participa la celelalte actiuni parlamentare.

Panouri ale PDL, motiv de scandal la Camera Deputatilor

Deputatii PDL au postat si ei in sala de plen, in zona arondata grupului PNL, patru panouri mari, albe, pe care se poate citi „Sunt absent dar vreau diurna”.

Panourile PDL au fost asezate printre panourile PNL, prin care liberalii solicitau demisia Robertei Anastase.

Demersul democrat-liberalilor a fost criticat chiar de liderul grupului UDMR, Olosz Gergely, care le-a cerut deputatilor PDL „sa nu se coboare” la nivelul opozitiei.

Gergely a solicitat o pauza de consultari, iar presedintele de sedinta, Roberta Anastase, a acordat pauza, ea solicitand, in acelasi timp, chestorilor sa inlature toate panourile, si cele ale PNL, si cele ale PDL, din zona dreapta a salii.

in acelasi timp, deputatul PNL Mihaita Calimente a luat un panou al PDL cu inscrisul „Sunt absent dar vreau diurna” si l-a dus chiar in fata liderului grupului PDL, Mircea Toader, care a plecat de la pupitru.

La ora transmiterii acestei stiri, sedinta de plen a fost reluata, cu propunerea avansata de liderii de grup care au convenit sa se supuna la vot pentru a imputernici chestorii ca niciun astfel de material sa nu mai fie acceptat in plen sau la balcoane.

„Cand generezi o astfel de actiune, automat ai si contrareactii”, a spus Anastase.

Ea a supus la vot propunerea de a inlatura toate materialele din plen, inregistrandu-se 72 de voturi „pentru”, 2 voturi „impotriva” si o abtinere.

Deputatul PNL Mihaita Calimente a precizat, de la tribuna Camerei, ca votul nu este legal, in conditiile in care nu poate trece o hotarare cu 72 de voturi, si a solicitat ca materialele sa fie lasate la locul lor. (Sursa: Mediafax)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here