Boc le-a vorbit parlamentarilor PDL despre posibilitatea revenirii salariilor in 2012. In ce conditii ar urma sa fie crescute?

0
684
salarii-bani-majorare

salarii-bani-majorarePremierul Emil Boc le-a vorbit, duminica, parlamentarilor PDL, la reuniunea de la Palatul Parlamentului, despre posibilitatea ca in 2012 salariile bugetarilor sa revina la nivelul de dinainte de taieri, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

Conform surselor citate, premierul Emil Boc a invocat aceasta posibilitate in conditiile unei cresteri economice de 3,5% din PIB anul viitor.

Perspectiva privind revenirea in 2012 a salariilor bugetarilor la nivelul de dinaintea scaderii este buna, insa o decizie va fi luata in momentul definitivarii bugetului pentru anul viitor, a declarat joi ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.

„Noi dorim ca aceasta diferenta sa o dam cat mai repede, precum si acea actualizare la inflatie. Este o dorinta. Noi trebuie sa tinem seama de ce se intampla pe celelalte piete, sa fim prudenti, sa asiguram consolidarea fiscala. O decizie se va lua in momentul definitivarii bugetului, perspectiva este buna”, a spus Ialomitianu.

Anul trecut, Guvernul a decis reducerea salariilor din sectorul bugetar cu 25%, masura aplicata din luna iulie. in ianuarie 2011, salariile de baza ale bugetarilor au crescut cu 15%, dar raportat la nivelul din luna octombrie 2010, si nu din luna iunie. Astfel, salariile sunt mai mici cu 13,75% fata de luna iunie 2010, cand au fost reduse de Guvern.

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, ca Legea salarizarii pentru 2012 va fi adoptata pe parcursul toamnei, fiind una dintre prioritati, iar documentul va fi discutat, duminica, cu parlamentarii PDL, apoi cu cei ai coalitiei.

„In anul 2012, toti bugetarii vor avea acelasi regim, asa cum au avut si cei de la ANAF anul trecut, cand o parte din stimulente au fost preluate in salariu. Acest lucru se va discuta la Legea salarizarii pe 2012, in functie de domeniul in care lucreza. Legea salarizarii pe 2012 va fi adoptata pe parcursul toamnei. Va fi una dintre prioritati, o voi discuta duminica cu toti parlamentarii PDL si apoi cu toti parlamentarii coalitiei, pentru ca este una dintre prioritatile pe care le avem in aceasta toamna. in ceea ce priveste stimulentele pe anul viitor, se va proceda la fel cum s-a procedat cu cei de la ANAF. Acolo unde vor exista domenii in care se aduc venituri la bugetul de stat, e posibil ca o parte dintre acestea sa se regaseasca in salarii. Se va face o analiza de la caz la caz, punct cu punct pentru fiecare bugetar”, a aratat Boc.

Surse guvernamentale au declarat agentiei MEDIAFAX ca Executivul a aprobat, in sedinta de miercuri, masura abrogarii tuturor prevederilor din actele normative in vigoare prin care se autorizeaza unele institutii si autoritati publice ale administratiei publice centrale de a retine o parte din veniturile realizate si a constitui fonduri pentru stimularea personalului bugetar angajat in aceste institutii si autoritati publice. (Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here