Barroso: Nu anticipam o recesiune in Europa. Ultimele prognoze arata ca va fi o crestere economica modesta

0
667
grafic-economie-sus

grafic-economie-susPresedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, a declarat luni ca se asteapta la o crestere economica modesta in Europa si nu anticipeaza o noua runda de recesiune.Temerile privind potentiala extindere a crizei datoriilor de stat catre Italia si Spania tin investitorii in tensiune,

alaturi de posibilitatea intarzierii urmatoarei transe din imprumutul extern catre Grecia din cauza posibilei ratari a tintei de deficit pentru acest an.

„Nu anticipam o recesiune in Europa. Ultimele prognoze ale Comisiei Europene arata ca va fi crestere, intr-adevar modesta”, a aratat Barroso, aflat in vizita la parlamentul australian.

El a adaugat ca autoritatile si oficialii din zona euro fac tot posibilul pentru a calma temerile de ordin economic care afecteaza uniunea monetara, de la combaterea problemelor fundamentale de ordin bugetar la consolidarea guvernantei zonei euro, inasprirea reglementarilor din sectorul financiar si imbunatatirea competitivitatii.

” Vreau sa fie foarte clar. Uniunea Europeana si moneda euro sunt puternice si rezistente „, a aratat oficialul, dupa o runda de discutii cu premierul australian Julia Gillard.

Barroso a adaugat ca este prea devreme pentru a evalua daca Grecia isi va respecta angajamentele asumate fata de institutiile financiare internationale.

„Suntem in contact cu guvernul elen si au facut recent niste remarci importante, afirmand ca isi vor respecta angajamentele. Este foarte important pentru Grecia. Este de asemenea important pentru UE”, a spus presedintele Executivului UE. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here