Boc: Guvernul va prelua propunerile sindicatelor pentru Codul Muncii doar daca sunt rationale

0
550
guvern-cladire

guvern-cladireGuvernul doreste sa aiba o discutie finala cu liderii sindicali privind modificarile Codului Muncii, dar va prelua propunerile acestora doar daca se bazeaza pe argumente rationale si se incadreaza in filosofia Codului, a declarat premierul Emil Boc.

El a ajuns, vineri, la sediul Ministerului Muncii, pentru a avea, impreuna cu ministrul de resort, o discutie cu liderii sindicali privind noua forma propusa a Codului Muncii.

Ulterior, seful Guvernului se va intalni, tot la Ministerul Muncii, si cu patronatele.

Boc a aratat ca doreste sa aiba o discutie finala cu sindicatele privind Codul Muncii, dar ca in contextul analizarii amendamentelor care vor fi depuse de catre parlamentari, dupa angajarea raspunderii Guvernului, pot fi discutate si alte aspecte.

„Partea de dialog social nu se opreste niciodata”, a spus Boc.

Guvernul isi va angaja saptamana viitoare raspunderea in Parlament pentru modificarile Codului Muncii, a anuntat, joi seara, premierul Emil Boc.

El a precizat, la postul public de televiziune, ca se asteapta inca avizul Consiliului Economic si Social.

Liderul „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat, saptamana trecuta, in urma unei intalniri cu seful Guvernului, ca modificarile la Codul Muncii sunt o noua forma de sclavagism, deoarece patronul poate concedia colectiv oricand si a doua zi sa angajeze alte persoane. (Mediafax)
Sursa foto: Arhiva foto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here