Boc, despre o colaborare cu PNL: Eu am fost primul care am propus-o, in 2008

0
507
boc-victoria

boc-victoriaPremierul Emil Boc a declarat, luni, referitor la o eventuala alianta a PDL cu PNL, ca el a fost primul care a propus aceasta alianta dupa alegerile din 2008, apoi in 2009, dar ca de fiecare data democrat-liberalii au fost refuzati, adaugand insa ca „poate vine mintea de pe urma”.

 

„Dupa cum stiti, daca nu gresesc, am fost primul care am solicitat aceasta alianta dupa alegerile din 2008 si m-am deplasat personal cu colegii mei la sediul PNL cerand aceasta alianta. Dupa cum stiti, in 2009, dupa alegerile prezidentiale, prima oferta pe care am facut-o a fost PNL tocmai pentru a avea o colaborare institutionala si o guvernare care sa aiba coerenta ideologica. De fiecare data am fost refuzati, dar, stiti cum e la romani, poate vine mintea de pe urma pana la urma”, a precizat Emil Boc.

El a mai spus ca are un guvern pe care il conduce, dar ca viitorul ramane „deschis”. „Acum am un guvern pe care il conduc si il reprezint in acest moment, viitorul ramane insa deschis”, a spus Boc.

Premierul a facut aceste declaratii dupa sedinta BPN al PDL, intrebat de ziaristi daca vede posibila o colaborare intre PDL si PNL.

La randul sau, vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a precizat ca in sedinta BPN al partidului nu s-a discutat despre o eventuala colaborare intre PDL si PNL.

Europarlamentarul Cristian Preda a scris duminca, pe blog, ca PNL si PDL ar putea forma impreuna o majoritate coerenta, apreciind insa ca liderul liberal Crin Antonescu greseste din vanitate si amnezie cand spune ca nu va guverna cu nici o fractiune a FSN.

Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu a declarat, luni, ca a sustinut si sustine „tot timpul” o alianta PDL-PNL, aratand ca el crede „intr-o separare a apelor din punct de vedere ideologic si doctrinar – pe stanga PSD cu cine vrea, pe dreapta PDL cu PNL”.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, luni, referitor la o eventuala alianta PDL-PNL, ca „e posibil orice”, aratand ca in politica romaneasca din ultimii 20 de ani s-a vazut ca nu mai exisa vreo varianta care sa fie imposibila sau de nediscutat.

Purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu, a sustinut, luni, intr-un comunicat de presa, ca formatiunea sa respinge categoric orice forma de asociere cu PDL, atat ca parte implicata in actul de guvernare, cat si in ceea ce priveste formarea unei majoritati parlamentare. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here