Bob Dylan a cantat in Bucuresti in fata a circa 7.000 de spectatori

0
524
bob-dylan

bob-dylanBob Dylan a cantat miercuri seara, in premiera in Romania, la Zone Arena din Capitala, in fata a circa 7.000 de spectatori, printre care s-au numarat mai multe personalitati din muzica, televiziune si politica, precum Ducu Bertzi, Marius Tuca si Mircea Geoana.

 Printre cei care au venit sa-l vada pe Bob Dylan in concert la Bucuresti, oameni de toate varstele, s-au numarat muzicienii Ducu Bertzi, Mircea Baniciu, Moni Bordeianu si Mircea Florian, oameni din presa precum Marius Tuca, Stelian Tanase si Robert Turcescu, dar si Mircea Geoana, alaturi de sotia sa, Mihaela.

Concertul lui Dylan, precedat pe scena de trupa Bucium si Nicu Alifantis, alaturi de Zan, care a tinut sa ii dedice recitalul sustinut unui „prieten drag”, care „si-ar fi dorit sa fie acolo in aceasta seara” – Florian Pittis -, a inceput cu putin timp inainte de ora 21.00.

Bob Dylan a venit pe scena insotit de trupa sa si a interpretat melodii mai noi si mai vechi in stil blues, de la un capat la altul al concertului. Comunicarea cu publicul, care astepta hiturile lui Dylan, a fost aproape inexistenta, artistul neadresand niciun cuvant multimii, acordand totusi un bis, in care a cantat „Like a Rolling Stone”, insa destul de departe de varianta originala binecunoscuta. Prin urmare, atmosfera a fost una relaxata, fara prea mult entuziasm nici din partea publicului.

La finalul concertului, aproape de ora 22.30, oamenii se indreptau spre iesire, fara a-l fi ascultat pe cantaretul-legenda pe care il asteptau. „Era misto de vazut in anii ’60. Acum e un simplu cantaret de blues”, a spus Mihai Tita, in varsta de 24 de ani. O alta tanara, Cristina, de 27 de ani, a marturisit ca i-a fost greu sa recunoasca si melodiile pe care le stia, vocea artistului nemaifiind ca in urma cu 30 de ani si nici sonorizarea de la concert nefiind prea grozava.

„Are o voce frumoasa, dar a fost mai curand un concert de instrumentatie. Nu a fost el vioara intai. N-a stiut sa capteze publicul, a fost o relatie foarte rece. Pacat, ar fi putut ramane in sufletul nostru”, a spus si Mioara Savinuta, in varsta de 50 de ani.

Alti spectatori au considerat pur si simplu ca artistul a „mers pe ceva nou”, chiar daca ar fi preferat sa auda ceva din „registrul protestatar” pentru care il cunosteau. „A fost Bob Dylan” sau „am vrut sa-l vad, nu m-am asteptat la mult mai mult” au fost alte pareri exprimate.

Bob Dylan, una dintre figurile emblematice ale istoriei muzicii, a concertat pentru prima data in Romania, in cadrul Never Ending Tour – sirul de reprezentatii neintrerupte ale cantaretului, inceput in iunie 1988.

Bob Dylan, pe numele adevarat Robert Allen Zimmerman, nascut pe 24 mai 1941, in Duluth, Minnesota, este cantaret, compozitor si poet, el fiind, de zeci de ani, una dintre figurile reprezentative ale muzicii mondiale. Cele mai celebre lucrari ale lui Dylan dateaza din anii ’60, cand acesta a devenit faimos. Multe dintre cantecele sale, precum „Blowin’ in the Wind” si „The Times They Are a-Changin'”, au devenit adevarate imnuri anti-razboi si ale miscarilor pentru drepturile civile.

Cu o cariera impresionanta de aproape o jumatate de secol, Bob Dylan este unul dintre putinii artisti al caror palmares include nu mai putin de 34 albume de studio, 13 albume live, 14 compilatii si 58 de single-uri. Declarat de revista Rolling Stones drept cel mai important artist solo al tuturor timpurilor, in 2004, Bob Dylan a adunat de-a lungul vremii o colectie impresionanta de premii, care include 11 trofee Grammy. Printre premiile deosebite se numara si cinci Grammy Hall of Fame, ce onoreaza inregistrarile care au peste 25 de ani vechime si o semnificatie istorica si culturala remarcabila, precum si o distinctie speciala Pulitzer in 2008, pentru impactul profund pe care l-a avut asupra muzicii si culturii americane. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here