Bianca Tudor: “Ieșirea din criza economică este fezabilă doar prin cooperare globală”

0
2018

 

Elite Business Women lansează Grupul EU-GCC Women’s Cooperation, o inițiativă internațională care aduce împreună femei de afaceri remarcabile din întreaga lume. Obiectivele principale ale Grupului constau în creșterea nivelului de cooperare, de colaborare și, în general, oferirea posibilității de exprimare a tuturor femeilor din mediul de afaceri internațional, în special în această perioadă de grea încercare generată de pandemia Covid-19 .

Totodată, femeile de afaceri de pretutindeni sunt invitate să se alăture Grupului regional EU-GCC Women’s Cooperation pentru a contribui cu propriile experiențe, pentru a lansa inițiative și pentru a pune bazele unor relații de cooperare. Grupul EU-GCC Women’s Cooperation cuprinde Grupul EU-GCC de Dialog pentru Diversificare Economică,  Rețeaua EU-GCC pentru tehnologiile ecologice din domeniul energetic dar și  alte grupuri de cooperare EU-GCC conexe pentru a contribui la încheierea acordului EU-GCC de comerț liber. De asemenea, Grupul este deschis în ceea ce privește activitățile cu țări din afara sferei EU-GCC.

 

Grupul a încheiat deja parteneriate cu organizații de afaceri și pentru femei din Iordania, Liban, Arabia Saudită și Dubai.

„Împreună cu organizațiile internaționale pentru femei, dorim să depunem eforturi în vederea stabilirii unei cooperări pe termen lung, a unor schimburi de experiență, a promovării, a susținerii  stabilirii de contacte și a creării de parteneriate și de proiecte comune. Obiectivul nostru nu este de a ne asocia în vederea formării unei noi entități. Obiectivul nostru constă în cooperarea dintre organizații, pentru ca femeile să aibă posibilitatea de a se dezvolta în domeniile de activitate alese și de a beneficia de ajutor din partea diverselor instituții guvernamentale și neguvernamentale. Ne confruntăm cu stereotipuri și depunem mari eforturi pentru a crea înțelegere și a pune bazele unui dialog în acest sens. Dorim să mărim numărul proiectelor interregionale, să dezvoltăm misiunile economice ale femeilor, proiecte științifice comune, afaceri noi de succes, companii create de femei, femei în poziții decizionale, acorduri comerciale și multe alte domenii de cooperare și dezvoltare”, a declarat Bianca Tudor, Fondator și CEO, Elite Business Women.

De asemenea, obiectivul Elite Business Women este de a susține relațiile UE-Orientul Mijlociu, lucru pe care îl face deja prin intermediul unui număr de webinarii organizate în parteneriat cu dra Andreea Groenendijk-Deveau, antreprenor social cu sediul în Londra, jurnalist de afaceri cu experiență în domeniu și un comunicator premiat.

 

Mai multe informații despre Grupul EU-GCC Women’s Cooperation

Unul dintre obiectivele Grupului este de a crea soluții offline și online de obținere a informațiilor, a fondurilor, a partenerilor de proiecte și de afaceri. Astfel, s-ar putea reduce disproporțiile dintre centrele mari și aglomerate și micile orașe, dintre țări, la nivel de integrare, s-ar reduce cazurile de faliment și de afaceri eșuate, s-ar identifica și s-ar evita tiparele de lucru ineficiente, crescând, astfel, eficiența colectivă.

Intenția Grupului este aceea de cooperare cu toate entitățile guvernamentale și neguvernamentale, cu parcurile tehnologice, cu incubatoarele de afaceri, cu institutele și centrele de cercetare științifică, cu fondurile și programele operaționale, cu asociațiile în participațiune și cu investitorii providențiali, cu spațiile comune de lucru, cu autoritățile locale care doresc să susțină dezvoltarea femeilor în mediul de afaceri.

Scopul Grupului este de a-și lansa misiunea în cadrul summitului 2020 G20 din Riad din luna noiembrie, prin stabilirea unor relații pe termen lung cu lideri din întreaga lume, pentru a-și putea lansa activitățile în domeniul comerțului internațional și al dezvoltării afacerilor.

 

Despre Elite Business Women

Elite Business Women este o organizație internațională, fondată în 2015 de către antreprenorul vizionar Bianca Tudor, care susține dezvoltarea antreprenoriatului feminin la nivel international, având o rețea de 12.000 de femei antreprenor în cadrul a 8 cluburi de business în Europa. EBW are 3 linii principale de business: educația antreprenorială prin creara ecosistemelor antreprenoriale- Elite Business Club, finanțarea start-upurilor fondate de femei – Elite Business Women Investment Fund și Women4Impact-cooperarea globală prin grupul EU-GCC Women’s Cooperation Group

EBW este recunoscută la nivel internațional ca fiind parte din World Business Angels Investment Forum, Advisory Board în proiectul transnațional Women in Business – 9 tări din regiunea Dunării, nominalizată pentru best social impact de către Central Eastern Europe Awards for Start-ups.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here