BERD incheie acorduri de finantare cu United Bulgarian

0
674

Bank, Banca Romaneasca si Vojvodjanska Banka pentru sustinerea economiilor din regiune
Linii de credit in valoare de 350 milioane euro pentru stimularea creditarii in Europa de Sud-Est

 

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a semnat astazi trei linii de credit in valoare totala de 350 milioane euro cu subsidiarele National Bank of Greece din Bulgaria, Romania si Serbia, avand ca destinatie finantarea intreprinderilor din tarile respective. United Bulgarian Bank va primi 150 milioane euro, Banca Romaneasca 100 milioane euro si Vojvodjanska banka 100 milioane euro in cadrul noii finantari de la BERD.
Liniile de credit de la BERD vor furniza celor trei banci fonduri pe termen mediu pentru diversificarea si extinderea bazei de finantare si a maturitatii pasivelor bancilor, precum si pentru sprijinirea creditarii economiilor acestor tari.
“BERD are placerea de a-si extinde colaborarea cu subsidiarele National Bank of Greece din regiune, intrucat sustinerea acordata acestor banci si economiilor Bulgariei, Romaniei si Serbiei, este importanta pentru stimularea revenirii economiei. Proiectul va asigura continuarea creditarii companiilor private care opereaza in aceste tari, un element esential pentru sustinerea dezvoltarii in conditii macro-economice dificile”, a declarat dl. Nick Tesseyman, Director Executiv al BERD pentru Institutii Financiare.
“NBG si BERD au dezvoltat o colaborare durabila ca parteneri de afaceri in aceasta regiune, investind sume importante in economiile locale prin intermediul sistemului bancar; ca parte a initiativei de la Viena, suntem incantati sa colaboram din nou cu BERD pentru a incuraja dezvoltarea afacerilor in aceste tari intr-un moment in care economiile lor isi revin treptat din criza”, a declarat dl. Agis Leopoulos, Director General al Diviziei Activitati Internationale din cadrul NBG. Acest program de finantare, ce va fi oferit in doua transe egale, face parte din Planul Comun de Actiune al Institutiilor Financiare Internationale (IFI) si urmeaza altor facilitati similare oferite in ultimele 18 luni subsidiarelor grupurilor bancare strategice importante din Europa de Vest, active in regiune. In cadrul Planului Comun de Actiune IFI prezentat in februarie 2009 BERD, Banca Mondiala si Banca Europeana de Investitii s-au angajat sa ofere 24.5 miliarde euro pe parcursul a doi ani pentru sustinerea economiilor Europei de Est prin intermediul sectoarelor bancare.
###
BERD, detinuta de 61 de tari si doua institutii interguvernamentale, sprijina dezvoltarea economiilor de piata si a democratiei in tarile din Europa Centrala pana in Asia Centrala. Pentru mai multe informatii, vizitati www.ebrd.com .

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here