Beneficiile tranzacționării cu criptomonede pe Ro.Exchange

0
1437

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/metal-metalic-de-metal-bitcoin-843700/

Evoluția criptomonedelor a trezit interesul investitorilor, iar numărul tot mai mare de monede virtuale oferind oportunitatea de a câștigă bani prin tranzactionarea acestora. Platformele de tranzacționare, cum este și Ro.Exchange facilitează acest proces prin serviciile oferite.

Deoarece sunt create printr-o rețea globală de computer, tranzacțiile au o rapiditate globală, fiind propagate imediat în rețea și confirmate la scurt timp după aceea.

Astfel, dacă rapiditatea este unul dintr beneficiile tranzacționării de criptomonede, un alt beneficiu este libertatea oferită de acest tip de monede, fiind nevoie doar de descărcarea unui software pentru a putea vinde sau cumpără. Însă siguranță este un beneficiu foarte important, fondurile criptomonedelor fiind blocate într-un sistem de criptografie cu chei publice, proprietarul cheii private fiind singurul care poate trimite criptomonede.

Tipurile de criptomonede

La nivel mondial, există aproximativ 6700 de criptomonede, însă foarte puține sunt cunoscute publicului larg. Dintre acestea, cea mai populară și, implicit, cea mai valoroasă este Bitcoinul, această fiind și prima moneda virtuală. Această este urmată de Ethereum, Binance Coin, Tether și Polkadot, acestea ocupând primele 5 locuri în topul celor mai cunoscute și cele mai valoroase monede virtuale. Însă cunoscute sunt și alte monede, aflate mai în partea de jos a clasamentului.

Platforma de tranzacționare Ro.Exchange facilitează accesul la următoarele monede: Euro, Bitcoin, Ripple, Tether USD, Dash, Ethereum, Litecoin și Bitcoin Cash.

Dacă Euro reprezintă moneda oficială a 19 din cele 28 de state ale Uniunii Europene și Bitcoinul este cea mai cunoscută criptomoneda, Ripple este un system de decontare în timp real, schimb valutar și rețea de remitențe, Tether este un crypto token create pe blockchain ul Bitcoin, Dash este o criptomoneda (peer-to-peer, open source) și o organizație autonomă descentralizată, Ethereum este o criptomoneda, o platforma și sistem de operare open-source, Litecoin este o criptomoneda de tip peer-to-peer și un software open-source, iar Bitcoin Cash este o criptomoneda și o rețea de plata.

La începutul anului, valoarea totală a pieței de criptomonede era de aproximativ 1,5 trilioane de dolari.

Popularitatea criptomonedelor, în creștere

Deși există țări unde au fost interzise criptomonedele (spre exemplu în India), majoritatea statelor le acceptă, existând și țări care intenționează introducerea de monede virtuale emise la nivel de stat, printre acestea regăsindu-se China, Marea Britanie, Rusia, Turcia. De asemenea, în lume există chiar și magazine care acceptă plata cu criptomonede.

Principalul motiv pentru care a crescut popularitatea criptomonedelor este faptul că aceste sunt văzute ca fiind valută viitorului. Tocmai de aceea și numărul de tranzactionari este în creștere.

În plus, sistemul descentralizat care găzduiește monedele virtuale este văzut, de asemenea, că un beneficiu ce contribuie la creșterea în timp a valorii acestora. Un alt motiv ce a determinat popularitatea tot mai mare pe piață crypto este siguranță oferită de sistemul de blockchain al criptomonedelor. Astfel, încet dar sigur, criptomonedele vor intră pe toate piețele de retail al lumii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here