BCR lanseaza Raportul pe Turism

0
742

Bucuresti, 7 noiembrie 2011 – Banca Comerciala Romana (BCR) lanseaza, astazi, prima editie a Raportului pe Turism. „Desi are unul dintre cele mai ridicate potentiale din turism din regiune (peisaje naturale si biodiversitate), Romania atrage destul de greu turisti straini care sunt dispusi sa cheltuiasca, in medie, de 12 ori mai mult decat cei autohtoni“,

a declarat Lucian Anghel, economistul sef al BCR cu ocazia lansarii Raportului pe Turism.

Mai multe investitii straine directe vor contribui la imbunatatirea serviciilor si vor pune bazele pentru cresterea numarului de turisti straini precum si a duratei sejururilor petrecute in Romania. Investitiile organice alaturi de patrunderea capitalului strain in turism ar putea genera fluxuri aditionale de 1-1,5 miliarde euro in balanta turismului in 2016, se arata in Raport.

Infrastructura de transport rutier mai buna, acces mai usor la atractiile turistice locale – pentru aducerea infrastructurii rutiere aproape de standardele europene trebuie dezvoltata acoperirea si calitatea sa; transportul pe sosea este dominant atunci cand se calatoreste dintr-un loc in altul.

„Educatia angajatilor este un activ important in cadrul serviciilor de turism. Educatia primara are o pondere importanta in cadrul fortei de munca din turism in Romania, cu un posibil impact negativ asupra calitatii serviciilor si a conditiilor de calatorie a turistilor straini“, a adaugat Lucian Anghel.

Campaniile publicitare mai bune pot asigura o pozitie mai inalta a Romaniei pe harta turismului international. Promovarea imaginii Romaniei in strainatate a inceput sa dea roade iar sosirile turistilor straini au crescut cu 11% in primele sapte luni ale acestui an, in timp ce fluxurile brute din balanta turismului au avansat cu 16% in aceeasi perioada, se mai arata in raport.

*  *
Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a bancilor de locuinte si a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 in Romania dupa valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 dupa numarul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania, dupa gradul de incredere al clientilor si dupa numarul celor pentru care BCR este principala institutie cu care fac banking.
BCR ofera gama completa de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor si 668 de unitati retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tara cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din Romania pe piata cardurilor si a tranzactiilor bancare, clientii BCR avand la dispozitie cea mai mare retea nationala de ATM – peste 2.000 de bancomate si POS – peste 18.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, phone-banking si e-commerce.
*  *
Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 30 iunie 2011, Erste Group detinea active totale in valoare de 214,2 miliarde EUR, inregistrand un profit net de 496,3 milioane EUR si un raport cost/venituri de 49.5%.
*  *
BCR – Comunicare Externa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here