BCR lansează Ghidul Practic IMM Invest pentru antreprenorii care doresc să acceseze finanțările garantate de stat

0
1631


București, 8 mai 2020
– Banca Comercială Română vine în sprijinul antreprenorilor afectați de criza economică, declanșată de pandemia de Covid-19, prin lansarea Ghidului Practic IMM Invest, care conține toate informațiile necesare celor care doresc să acceseze finanțările garantate de stat prin intermediul acestui program.

În cadrul programului, BCR are un plafon maxim de 3,4 miliarde de lei,  astfel că valoarea totală a finanțărilor totale acordate de bancă prin intermediul IMM Invest poate ajunge la 4 miliarde de lei.

Prin lansarea ghidului, BCR își propune să îi sprijine pe antreprenorii afectați de contextul actual, prin acordarea de consiliere și informații care să îi ajute să treacă peste situația economică dificilă. Cu același scop, BCR a lansat în luna aprilie, în cadrul programului de educație antreprenorială Școala de Business, modulul de educație financiară Soluții inteligente pentru antreprenori pe timp de criză, cu sfaturi din partea specialiștilor despre cum pot afacerile să optimizeze fluxul de numerar, dar și ce ajutor pot primi din partea statului în astfel de situații. Informațiile despre IMM Invest vor fi disponibile începând cu 11 mai și pe platforma www.bcrscoaladebusiness.ro, care a ajuns la 6.000 de utilizatori.

„Suntem o bancă solidă, disciplinată și flexibilă, care a ieșit mai puternică din crizele economice din trecut. Pentru că ne preocupă sănătatea financiară a clienților noștri, vrem să le împrumutăm cât mai mult din reziliența noastră prin soluțiile pe care le oferim pentru a-i ajuta să treacă peste acestă perioadă dificilă. Ne-am luat angajamentul ca toți antreprenorii care vor solicita o finanțare vor primi răspuns și îndrumare din partea echipei BCR, indiferent dacă vor primi sau nu credit. Fabricat și creat în Romania nu mai trebuie să fie doar un slogan de vânzări, este o necesitate critică pentru revenirea din criză”, a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

Ghidul IMM Invest, care poate fi accesat gratuit pe site-ul BCR www.bcr.ro/imm-invest, oferă informații despre:

 • Cum poate fi accesată finanțarea prin programul IMM Invest
 • Ce pași trebuie urmați pentru primirea finanțării
 • Ce produse pot fi accesate
 • Care sunt criteriile de eligibilitate
 • Ce documente sunt necesare

Programul IMM Invest permite afacerilor mici și mijlocii afectate de criza COVID-19 să își asigure lichiditățile pentru derularea activității curente sau pentru investiții, prin accesarea de credite/linii de credit garantate de către statul român prin intermediul Fondului Național pentru Garantarea Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

 

 

Ce tipuri de finanțări* pot fi accesate:

Credite pentru investiții până la maximum 10 milioane de lei pentru companii microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii

 • Maximum 80% garanție de stat aplicată la principal
 • Maturitate: 72 luni
 • Perioada de grație: maximum 18 luni
 • Dobânda: ROBOR 3M + 1,99%
 • Garanții colaterale, care împreună cu garanția de stat și ipoteca legala imobiliară și/sau mobiliară

asupra activelor achiziționate din credit acoperă în proporție de cel puțin 100% din valoarea finanțării

 

Credite pentru capital de lucru (linie de credit sau credit în rate) de până la:

 • 000 de lei pentru microîntreprinderi
 • 1 milion de lei pentru întreprinderi mici
 • 5 milioane de lei pentru întreprinderile mijlocii
  • Maximum 80% garanție de stat aplicată la principal (credite de până în 1 milion de lei) și maximum 90% garanție de stat aplicată la principal (credite de până în 5 milioane de lei)
  • Maturitate: 36 luni, cu posibilitatea de prelungire pe încă 36 luni (din care ultimele 12 luni rambursare în rate)
  • Dobânda: ROBOR 3M + 2,45%

*O companie poate beneficia atât de credite de investiții, cât și de credite de capital de lucru, în limita valorii maxime cumulate de 10 milioane de lei, cu respectarea limitărilor de valoare aferente fiecărei categorii de produs. Comisionul de risc și comisionul de administrare a Fondului (pe toata perioada de creditare) și a dobânzilor calculate pâna la data de 31.12.2020 este subvenționat integral de stat.

 

*  *

 

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

 

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 21 de centre de afaceri și 22 de birouri mobile dedicate companiilor și 430 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de cea mai mare rețea națională de bancomate – 2.000 de bancomate, 15.300 POS-uri și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.

*  *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 47.700 de angajați deservesc 16,2 milioane de clienți în cadrul a 2.500 de filiale din 7 țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul lui 2018, Erste Group deținea active totale în valoare de 236,8 miliarde EUR, înregistra un profit net de 1,79 miliarde EUR, precum și un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,5%.

 

BCR – Comunicare Corporativă

Cătălin Ioniță, e-mail: [email protected] telefon: 0740.247.336

Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la: www.bcr.ro

Pentru detalii referitoare la produsele si serviciile BCR va rugam sa folositi urmatoarele modalitati de contact

 

InfoBCR

Web: www.bcr.ro

Email: [email protected]

Telefon: *2227, număr cu tarif normal apelabil din rețelele naționale fixe/mobile Telekom, Orange, Vodafone, RDS-RCS

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here