BCR Banca pentru Locuinte lanseaza un nou tip de credit in lei cu dobanda fixa – „Creditul fix pentru casa”

0
823

BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), liderul pietei de economisire-creditare pentru domeniul locativ, lanseaza un nou tip de credit in lei „Creditul fix pentru casa” destinat doar pentru finantarea activitatilor de modernizare, reabilitare, consolidare, extindere locuinta sau constructie locuinta. Pentru obtinerea acestui nou tip de credit, clientii nu sunt conditionati de semnarea unui contract de economisire-creditare.

Valoarea maxima a creditului este de 400.000 lei iar cea minima de 22.000 lei, dobanda de 5,65%/an fiind fixa pe toata perioada de derulare a creditului.

Prin acest nou produs de creditare in lei, cu dobanzi fixe pe toata perioada contractului, venim in intampinarea fiecarui om gospodar, care isi doreste imbunatatirea situatiei locative, si, in acelasi timp, calculat, care isi planifica bugetul familiei pe termen mai lung. Obtinerea acestui nou tip de credit nu conditioneaza clientii de semnarea unui contract de economisire-creditare”, a declarat Carmen Schuster, Presedinte BCR Banca pentru Locuinte.

Avansul in cazul creditelor ce au ca destinatie modernizarea, reabilitarea, extinderea si consolidarea, este de 0% in cazul creditelor mai mici de 88.000 lei si de 20% in cazul creditelor mai mari de 88.000 lei. Pentru creditele ce au ca destinatie constructia, avansul este de 25% din valoare de piata a proprietatii adusa in garantie (respectiv teren si constructie viitoare).

Perioada pentru care se acorda creditul este de 15 ani, banca acceptand pana la 3 coplatitori interni si/sau externi.

Exemplu de calcul: Pentru un credit de modernizare in valoare de 80.000 RON, cu avans 0 (zero), garantat cu ipoteca, in urmatoarele conditii:

  • Dobanda fixa pe toata perioada de creditare: 5,65%;

  • Rata lunara de credit (dobanda + principal): 660 RON;

  • Dobanda anuala efectiva: 5,80%/an;

  • Comision de analiza dosar: 0 RON;

  • Comision lunar de administrare: 0 RON;

  • Evaluare imobil adus in garantie: Gratuita;

  • Valoarea totala platibila: 118.809 RON;

  • Durata creditului 15 ani.

Contractele de credit pot fi incheiate cu BCR BpL direct in sucursalele si agentiile Bancii Comerciale Romane (BCR), precum si prin reteaua de distributie proprie a BCR BpL, respectiv prin forta directa de vanzare si prin partenerii BCR BpL.

BCR BpL se situa, la sfarsitul anului trecut, pe locul 21 in sistemul bancar, cu o cota de piata de 0,8%, inregistrand o crestere de 27% fata de aceeasi perioada a anului 2013. BCR BpL a inregistrat in 2014 o crestere a depozitelor cu 27%, ajungand la peste 2,5 miliarde lei.

BCR Banca pentru Locuinte a continuat trendul crescator si in anul 2014, consolidandu-si pozitia de lider de piata in sectorul de banci de economisire-creditare din Romania. Desi contextul economic a ramas unul dificil, clientii BCR Banca pentru Locuinte au continuat sa economiseasca si sa investeasca pentru imbunatatirea locuintelor lor. Astfel, in cursul anului 2014, depozitele atrase de banca au inregistrat cresteri de 27% fata de anul 2013, iar portofoliul bancii a depasit 362.000 contracte de economisire-creditare”, a precizat Carmen Schuster, Presedinte BCR Banca pentru Locuinte.

In portofoliul BCR Banca pentru Locuinte exista peste 362.000 de contracte pe baza carora clientii au economisit peste 2,5 miliarde lei. Valoarea contractelor incheiate in cursul anului 2014 a fost de 3,3 miliarde lei, cu 37% mai mare decat valoarea contractelor incheiate in cursul anului 2013 (2,4 miliarde lei).

Portofoliul de credite acordate de BCR Banca pentru Locuinte S.A. a crescut cu 33%, depasind 152 milioane lei la finalul anului 2014, in comparatie cu 114 milioane lei la finalul anului 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here