BCR acorda SC TMK ARTROM SA facilitati de credit in valoare de peste 45 milioane de euro

0
754

TMK ARTROM SA, parte a Diviziei Europene a TMK, unul dintre principalii furnizori mondiali de tevi din otel pentru petrol si gaze, a semnat un contract de credit in valoare de 20 milioane de euro, pe o perioada de 5 ani, cu Banca Comerciala Romana, membra a Erste Group Bank AG.

Imprumutul la termen in valoare de 20 milioane de euro este sustinut printr-o garantie corporativa emisa de societatea mama, OAO TMK, si are ca scop optimizarea structurii actuale a datoriei detinute de SC TMK ARTROM SA, in concordanta cu restructurarea strategica a portofoliului de credite.

BCR a extins de asemenea facilitatile de care beneficiaza SC TMK ARTROM SA: plafonul pentru facilitatea de descoperire de cont a fost majorat de la 18,4 milioane de euro la 20 milioane de euro, iar  scadenta a fost majorata de la 1 la 3 ani, iar pentru linia de scontare a biletelor la ordin, de la 5 milioane de lei la 10 milioane de lei, cu scadenta de 1 an.

Pe langa cele mentionate mai sus, BCR a acordat o noua linie de credit de trezorerie in valoare de 3 milioane de euro, cu o scadenta de 3 ani, in vederea acoperirii riscului de rata a dobanzii si de schimb valutar.

„Colaborarea noastra cu BCR este una pe termen lung. in 2005, am beneficiat de un credit pentru investitii in valoare de 23,7 milioane de euro, acordat pe o perioada de patru ani, destinat construirii si lansarii fabricii moderne de producere a tevilor laminate la cald de la TMK ARTROM. Ne-am consolidat astfel pozitia pe piata europeana si aproape ne-am dublat capacitatea de productie. Prin contractarea acestor noi facilitati de credit, ne continuam colaborarea pe termen lung cu banca, ridicand-o la un nou nivel strategic”, a afirmat Adrian Popescu, Directorul General al Diviziei Europene a TMK.

“ARTROM, in prezent parte a grupului TMK, este de peste 20 de ani unul dintre clientii cheie ai BCR si intentionam sa consolidam si mai mult parteneriatul – fapt dovedit de cresterea expunerii noastre fata de TMK, in ciuda climatului economic si financiar dificil”, a declarat Diana Hudymač – Director Executiv al Diviziei de Clienti Corporativi Mari la nivel de Grup in cadrul BCR.

BCR – Comunicare externa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here