BCR a intermediat tranzactii cu aur fizic de peste o jumatate de tona de la inceputul anului 2012

0
735

Bucuresti, 8 octombrie 2012 – Banca Comerciala Romana (BCR) a intermediat tranzactii cu aur fizic de peste 500 de kg, de la inceputul anului 2012. Media celor mai importante tranzactii (ca volum) realizate in primele 9 luni ale anului 2012, a fost de peste 40 kg de aur / tranzactie.

BCR ofera din anul 2009 clientilor serviciului de private banking – BCR Erste Private Banking – posibilitatea de a trazactiona (vanzare/cumparare) aur financiar (99,99% puritate) sub forma de lingouri.
Cantitatea de aur vanduta pe parcursul anului 2011 a fost de 1.277 kg.

“Natiunile si bancile centrale au incredere in aur ca activ de rezerva. Interesul crescut pentru ceea ce pare a se transforma dintr-un metal pretios intr-o “valuta de rezerva”, se manifesta si in Romania, rata de crestere a tranzactiilor cu aur financiar fiind exponentiala”, a declarat Razvan Furtuna, seful serviciului de Private Banking al BCR.

“Este binecunoscut statutul aurului de activ de refugiu cu rol de protectie impotriva inflatiei. Istoric, achizitionarea regulata de aur financiar pe termen mediu si lung a ajutat la conservarea averii investitorilor. tinand cont de conditiile actuale, de acutizarea problemelor de pe pietele financiare globale, tot mai multi investitori se indreapta catre aur”, a adaugat Laura Hexan, sefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR.

De la inceputul anului, tranzactiile cu aur fizic au insumat aproximativ 100 milioane lei. in aceeasi perioada, clientii BCR au tranzactionat produse derivate pe bursa, avand ca baza activul aur, ce au insumat echivalentul a 2,5 tone aur.

BCR Erste Private Banking a fost desemnat de catre Revista Euromoney, cel mai bun serviciu de Private Banking din Romania.  BCR a ocupat locul I in cadrul topului Euromoney la 15 categorii de servicii, dintre care: Best Private Banking Services Overall (Cele mai bune servicii de Private Banking in ansamblu), Range of Investment Products (Plaja produselor de investitii), Bespoke Wealth Planning (Administrare personalizata a averii), Fixed Income Portfolio Management (Management al portofoliului de produse cu venit fix), Lending/Financing Solutions (Solutii de creditare si finantare), Commodities Investment (Investitii in marfuri), Precious Metals Investment (Investitii in metale pretioase) si Structured Products (Produse structurate).

Clientii BCR pot obtine mai multe informatii despre posibilitatile de investitii oferite de banca pe portalul – investitii.bcr.ro  

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a bancilor de locuinte si a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 in Romania dupa valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 dupa numarul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania, dupa gradul de incredere al clientilor si dupa numarul celor pentru care BCR este principala institutie cu care fac banking.
BCR ofera gama completa de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor si 643 de unitati retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tara cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din Romania pe piata cardurilor si a tranzactiilor bancare, clientii BCR avand la dispozitie cea mai mare retea nationala de ATM – peste 2.400 de bancomate si POS – 15.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, phone-banking si e-commerce.  

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Aproximativ 50.000 de angajati deservesc 17 milioane de clienti in cadrul a 3.000 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 30 iunie 2012, Erste Group detinea active totale in valoare de 215,2 miliarde EUR, inregistrand un profit operational de 1.751,3 milioane EUR si un raport cost/venituri de 51.9%.

BCR – Comunicare Externa
Tel. 312.00.56; Fax 313 0117
Ionut Stanimir, e-mail: [email protected]
Cezar Marin, e-mail: [email protected]
Aceasta informatie este disponibila si pe pagina noastra web la: www.bcr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here