Basescu: Un obiectiv major in prima parte a lui 2011 este restructurarea sistemului de sanatate. Vezi aici declaratiile presedintelui

0
717
medic-spital-aparatura

medic-spital-aparaturaPresedintele Traian Basescu a declarat, luni, la sediul CNAS, unde participa la evenimentul de lansare a versiunii centralizate a Sistemului Informatic Unic Integrat, ca un obiectiv major al primei parti a anului viitor o constituie restructurarea sistemului de sanatate, seful statului explicand ca circa 200 de spitale

 nu depasesc rangul de capabilitati de tratament si interventie al unui dispensar.

Un obiectiv major in prima parte a lui 2011 este restructurarea sistemului de sanatate

„Trebuie sa va spun ca obiectivul major al primei parti a anului viitor este, in afara de informatizare, si restructurarea sistemului de sanatate.”

„Nu mai putem functiona cu un numar de spitale atat de mare, din care circa 200 de spitale nu depasesc rangul de capabilitati de tratament si interventie al unui dispensar, doar ca sunt mult mai mari si cu consumuri mult mai mari.”

Ar trebui introduse standarde de cost pentru serviciile de sanatate
„Nu pot sa vad ca la un spital din Iasi aceeasi proteza costa de zece ori mai putin decat in alta parte. Este de neacceptat”

„Nu mai merge altfel decat cu deplina corectitudine si cu administratie corecta. Va asigur can nu avem alta solutie. Modul de administrare balcanic al tarii nu mai poate continua”

„Felicit pentru introducerea genericelor ca prioritate in recomandarile, in prescrierile care se compenseaza. inca am neintelegeri legat de unele programe nationale care utilizeaza cele mai scumpe medicamente in conditiile in care, in Europa, nici macar tarile bogate nu-si permit acest lucru si garanteaza tratamente cu medicamente nu de ultima ora, ci cu medicamentul precedent, iar diferenta o achita cel care doreste ultimul medicament.

Unora le poate parea cinica o astfel de abiorbare, iar eu spun ca cinica este abordarea cu cel mai scump medicament. Raman inca destul de multi oameni care nu pot beneficia de tratamente, exact pentru ca se utilizeaza cele mai scumpe medicamente.”

Guvernul ar cam trebui sa dispara din CES
„Obiectivul major al anului viitor este sa intram consistent in legislatia muncii. Daca anul acesta am avut alte prioritati, noul Cod al muncii pentru flexibilizarea fortei de munca trebuie sa devina o realitate.

Avem nevoie de o noua lege a sindicatelor, de o noua lege a patronatelor, de o noua lege si un nou sistem de functionare al diverselor structuri care vizeaza munca si piata muncii, inclusiv a faimosului Consiliu Economic si Social, din care Guvernul ar cam trebui sa dispara si CES sa ramana o zona dedicata patronatelor, sindicatelor si societatii civile, alta decat sindicatele”.

Baietii astia, informaticienii, devin tot mai mult o avere pe care trebuie sa o exploatam
„Baietii astia care ne par, asa, oameni oarecare, dar care inteleg ce se intampla cu sistemele informatice, devin tot mai mult o avere, pe care trebuie sa o exploatam, cu toata modestia pe care o au cand ii vedem cum ne explica… Trebuie sa le dam atentie, sa-i pretuim si sa-i utilizam, pentru ca ne pot aduce servicii extraodinare chiar in modernizarea Romaniei.

Astept cu nerabdare sa vedem eficienta acestui sistem. (…) Astept introducerea Cardului de sanatate la anul. Vreau sa stiti ca este fara posibilitate de extindere de termen. Vom constata ca sistemul de sanatate, dincolo de medici, are nevoie si de informaticieni si de date de sinteza care sa permita decizia”. (Mediafax)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here