Basescu: Primul-ministru isi asuma atributiile presedintelui fara sa aiba mandat

0
839
basescu-traian

basescu-traianPresedintele Traian Basescu a declarat ca este pentru prima data dupa revolutie cand un premier isi asuma atributii ale presedintelui fara a avea mandat, el precizand ca Romania este reprezentata nelegitim la Consiliul European.

Seful statului a spus ca este pentru prima data in 22 de ani cand un prim-ministru isi asuma atributiile presedintelui fara sa aiba mandat.

Presedintele Basescu a mai declarat ca Romania este nelegitim reprezentata la Bruxelles.

„Romania este legitim reprezenta Consiliul European, dar nelegitim reprezentata”, a afirmat seful statului.

Premierul Victor Ponta a plecat joi dimineata spre Bruxelles, insotit de ministrul de Externe si de cel al Afacerilor Europene.

Curtea Constitutionala a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, ca presedintele Romaniei participa la reuniunile Consiliului European, in calitate de sef al statului, aceasta atributie putand fi delegata de catre acesta, in mod expres, prim-ministrului. Dupa decizia de miercuri a Curtii Constitutionale, premierul Victor Ponta a declarat ca va merge, „evident”, la Bruxelles, la Consiliul European.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca a discutat, miercuri seara si joi dimineata cu presedintele Traian Basescu despre participarea la CE si ca „ramasese” sa aiba o intalnire cu seful statului chiar la Bruxelles, adaugand ca va incerca pe cale institutionala sa rezolve conflictul.(MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here