Basescu le-a prezentat ambasadorilor statelor UE argumentele pozitiei Romaniei fata de raportul CE

0
754
basescu-snagov

basescu-snagovPresedintele Traian Basescu i-a primit, joi, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorii statelor membre UE acreditati la Bucuresti, informeaza Presedintia, mentionand ca seful statului le-a prezentat diplomatilor argumentele

 pentru care Romania nu poate accepta concluziile politice ale raportului CE.”Tema de discutie a vizat raportul adoptat de Comisia Europeana, in data de 20 iulie, privind progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare in domeniul justitiei si luptei impotriva coruptiei”, se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale remis, joi, agentiei MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, cu aceasta ocazie, presedintele a prezentat argumentele pentru care Romania nu poate accepta concluziile politice continute in raportul Comisiei Europene.

„In acelasi timp, seful statului a aratat ca partea romana isi insuseste pe deplin evaluarile tehnice si recomandarile din document. Presedintele Romaniei a precizat ca, in prezent, procesul de modificare a legii Agentiei Nationale de Integritate nu este finalizat, fapt care nu justifica evaluarea continuta de raport, conform careia Romania nu si-ar respecta angajamentele asumate la momentul aderarii”, se mai arata in document.

De asemenea, seful statului a subliniat ca partea romana va continua sa-si indeplineasca conditionalitatile prevazute de Mecanismului de Cooperare si Verificare si va pune in aplicare recomandarile incluse in raport.

Presedintele a declarat, marti, ca formularea din raportul CE ca „Romania incalca angajamentele asumate” este „inacceptabila”, iar partea romana nu poate accepta o astfel de „exagerare” si doreste revenirea la o „abordare echilibrata”.

Seful statului a precizat, intr-o conferinta de presa organizata la Palatul Cotroceni, ca intelege „insatisfactia” Comisiei Europene in legatura cu ceea ce s-a intamplat cu Legea ANI la Senat si la Curtea Constitutionala. El a adaugat ca „insatisfactia” sa este mai mare, dar ca ceea ce s-a intamplat cu Legea ANI reprezinta „un incident”.

„De la acest incident – Legea ANI – sa arunci o tenta profund negativa cand au fost suficiente progrese – remarcate in raport – mi se pare o exagerare”, a adaugat presedintele Basescu.

Traian Basescu a sustinut ca formularea din document este „nedreapta” si ca, de aceea, considera ca trebuie sa reactioneze. (Mediafax)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here