Basescu a spus coalitiei ca bugetul nu permite mentinerea la 2 ani a indemnizatiei de copii

0
694
bebe-nou-nascut

bebe-nou-nascutPresedintele Traian Basescu le-a spus membrilor coalitiei, in sedinta de luni, ca resursele bugetare nu permit ca perioada de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului sa fie mentinuta la doi ani si a sugerat ca aceasta durata ar trebui redusa la un an, sustin surse participante la discutie.

 

„Presedintele a aratat ca actualele constrangeri bugetare nu permit mentinerea la doi ani a perioadei de acordare a indemnizatiei pentru copii si a sugerat ca ar trebui redusa la un an”, au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale.

Discutiile pe tema concediului pentru cresterea copilului nu au fost finalizate, urmeaza sa aiba loc dupa-amiaza intalniri ale grupurilor parlamentare cu ministri, a declarat, luni, vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur, inainte de sedinta BPN al PDL.

„Nu s-a finalizat inca discutia, mai sunt intalniri in grupurile parlamentare cu ministri „, a precizat Flutur, intrebat despre decizia coalitiei in privinta concediului pentru cresterea copilului.

El a spus ca aceste intalniri ale grupurilor parlamentare vor avea loc la Parlament, dupa ora 13.00.

Premierul Emil Boc a precizat ca decizia finala va fi aflata in Guvern, nefacand alte precizari. „Veti afla decizia finala in Guvern”, a spus Emil Boc, inainte de reuniunea BPN al PDL.

sedinta Biroului Permanent National al PDL a inceput, luni, cu o intarziere de o ora si jumatate, deoarece reuniunea coalitiei de guvernare de la Guvern s-a prelungit dupa ce seful statului a participat la sedinta coalitiei.

Membrii Guvernului vor prezenta grupurilor parlamentare ale coalitiei, incepand cu ora 13.00, toate detaliile legate de problematica bugetara pentru anul viitor, a declarat, luni, agentiei MEDIAFAX, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.

Surse oficiale au declarat anterior, pentru MEDIAFAX, ca decizia privind nivelul maxim al indemnizatiei lunare de crestere a copilului va fi luata dupa ce membrii Cabinetului se vor consulta, pe parcursul zilei de luni, cu grupurile parlamentare ale coalitiei.

La consultarile cu parlamentarii vor participa atat ministrul Finantelor, cat si ministrul Muncii.

Potrivit acestora, liderii coalitiei, reuniti luni dimineata, la Palatul Victoria, intr-o sedinta la care a participat si presedintele Traian Basescu, nu au luat nicio decizie in ceea ce priveste limita maxima a acestei indemnizatii.

Sursele sustin ca ministrul Muncii a pledat in continuare pentru reducerea la un an a perioadei in care se acorda indemnizatia pentru copii, in timp ce UDMR a transmis ca accepta diminuarea limitei maxime a indemnizatiei de la 3.400 lei la sub 2.500 lei, dar cu mentinerea perioadei de acordare la doi ani.

„S-a convenit ca o decizie finala sa fie luata dupa consultari cu grupurile parlamentare ale coalitiei”, au aratat sursele.

Liderii coalitiei au convenit, duminica seara, ca perioada de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului sa fie mentinuta la doi ani. Discutia finala urma sa aiba loc luni dimineata, pentru a fi stabilit si noul cuantum al indemnizatiei, conform unor surse din coalitie.

Presedintele Traian Basescu a fost prezent, luni dinineata, la Palatul Victoria, unde liderii coalitiei s-au reunit in sedinta pentru a discuta inclusiv despre varianta finala a indemnizatiei de crestere a copilului si proiectul de buget pe anul viitor, au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here