Basescu a semnat demisia lui Botis. Emil Boc este ministru interimar al Muncii. Cum comentezi?

0
824
semnatura

semnaturaPresedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretele prin care ia act de demisia lui Ioan Botis din functia de ministru al Muncii si prin care il numeste interimar la conducerea ministerului pe premierul Emil Boc. Presedintele Traian Basescu a semnat, decretul prin care ia act de demisia lui Ioan Nelu Botis,

ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, si se constata incetarea functiei acestuia de membru al Guvernului, a precizat Presedintia.

Totodata, seful statului a semnat decretul pentru desemnarea premierului Emil Boc ca ministru interimar al Muncii.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat, miercuri, ca a demisonat din functie si ca demisia sa este una de onoare, in contextul scandalului izbucnit legat de angajarea sotiei sale intr-un proiect european.

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seara, la Constanta, ca Ministerul Muncii a fost si va ramane al PDL pentru ca „textul Constitutiei” nu permite remanieri care sa schimbe compozitia politica a Guvernului.

„Din nefericire, textul Constitutiei nu ne permite in acest moment sa facem remanieri care sa schimbe compozitia politica a Guvernului si din acest punct de vedere, conform intelegerii existente, portofoliul de la ministerul Muncii apartine Partidului Democrat Liberal si ramane al Partidului Democrat Liberal”, a afirmat Boc.

El sustine ca are in vedere mai multe nume pentru a-l inlocui pe Ioan Botis, dar nu a vrut sa dezvaluie niciunul.

Anterior, premierul Emil Boc declarase, tot la Constanta, intrebat daca viitorul ministru al Muncii va fi din UNPR, ca portofoliile politice au fost repartizate in coalitie si orice modificare ar presupune o trecere prin Parlament, precizand ca in prezent nu este avut in vedere acest lucru.

Surse din PDL au declarat, pentru MEDIAFAX, ca pentru functia de ministru al Muncii sunt vehiculate numele democrat-liberalilor Raluca Turcan – vicepresedinte al PDL, Claudia Boghicevici – deputat de Arad si vicepresedinte al Comisiei pentru munca din Camera Deputatilor, al carei nume a fost mentionat si la precedenta remaniere si Gheorghe Barbu – secretarul general al Camerei si fost ministru al Muncii, precum si cel al lui Marian Sarbu – presedintele UNPR si fost ministru al Muncii.

Deputatul UNPR Valeriu Steriu a declarat, miercuri, ca fostul ministru al Muncii Ioan Botis a fost „un profesionist desavarsit”, presedintele UNPR Marian Sarbu fiind cel mai bun specialist pe probleme de munca si protectie sociala. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here